21 Νοε 2018

Ένα σημαντικό έργο στον Αμμότοπο Άρτας είναι πλέον έτοιμο προς κατασκευή

1.054.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την άρδευση 650 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης


   Ήταν Μάιος του 2017, όταν εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο "ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΜΠΟΥ ΑΜΜΟΤΟΠΟΥ "ΘΕΣΗ "ΜΠΟΥΦΟΣ" ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ", με προϋπολογισμό 1.054.000 ευρώ.
   Πρόκειται για αρδευτικό έργο στο σύνολό του και αφορά την κατασκευή αντλιοστασίου με τον εξοπλισμό του, δηλαδή αντλητικά συγκροτήματα-ηλεκτρικοί πίνακες-υδραυλική εγκατάσταση. Επίσης, κατασκευή αντλητικής δεξαμενής 500m3, δικτύων προσαγωγής (καταθλιπτικός αγωγός 600μ) και δικτύων διανομής (3500μ) με όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα (βαλβίδες διακοπής-αυτοματισμού κλπ) καλωδιώσεων αυτοματισμού.
    Με το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να αρδευτούν 650 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης (με καλλιέργειες κηπευτικών, όσπριων, πατατών, καλαμποκιών, τριφυλλιών, ακτινιδίων, οπωροφόρων, αμπελιών κλπ).
   Μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες, μελέτες κλπ, αυτό το τόσο σημαντικό έργο, που θα δώσει ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, είναι έτοιμο πλέον προς κατασκευή, καθώς πριν από λίγες μέρες, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ανέδειξε τον ανάδοχό του έργου, ο οποίος ξεκινά άμεσα τις εργασίες για την υλοποίηση του αρδευτικού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.