17 Νοε 2018

Χρόνια σου πολλά Διομήδη Κομνηνέ, προχθές η αδελφή σου έμαθε ότι δεν πέθανες ποτέ...

- Δεν είναι μόνο οι χρυσαυγίτες...
- Να τους βρούμε μια άλλη επέτειο να γιορτάσουν. Του «Αγίου Χρηματιστηρίου» ή της Οσίας Οδού Σοφοκλέους...


   Πάντως για να τα λέμε όλα δεν είναι μόνο οι χρυσαυγίτες, που ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο...
   Δεν είναι μόνο αυτοί που αμφισβητούν ακόμα και τα τανκς και που δεν χάνουν ευκαιρία να επαινέσουν τον Παπαδόπουλο και τα «έργα» του. Η προσπάθεια κάποιων να καταργήσουν ακόμα και τον εορτασμό στα σχολεία λέει πολλά για το νεοφιλελεύθερο χώρο και την άποψη του περί δημοκρατίας. Να τους βρούμε μια άλλη επέτειο να γιορτάσουν. Του «Αγίου Χρηματιστηρίου», της Οσίας Οδού Σοφοκλέους ή του ιερού «Cayenne». Να κάνουν πορεία στη Μύκονο με ξεφάντωμα στο Νάμμος και free coke... Σαββατοκύριακο όμως για να μην χάσουν τα παιδιά το μάθημά τους.
   Για εμάς που μεγαλώσαμε αμέσως μετά και που το 1980 μας κυνηγούσε ο γυμνασιάρχης έξω από το Τρίτο των Αμπελοκήπων για να μην κατέβουμε στο Πολυτεχνείο, όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από θλιβερά. Είναι ντροπιαστικά.
   Είναι και προσβολή στη νοημοσύνη μου. Γιατί έξι χρονών ήμουν και τα τανκς να φεύγουν από του Γουδή τα είδα. Γιατί θυμάμαι την τηλεόραση να παίζει Bonanza για «ξεκάρφωμα» και τον πατέρα μου κολλημένο στο ραδιοφωνάκι να ακούει το «αδέλφια μας στρατιώτες». Θυμάμαι τη θεία μου, φοιτήτρια τότε να γυρνάει από το Πολυτεχνείο με κόκκινα μάτια από τα δακρυγόνα και να μονολογεί «μας πυροβολούσαν», λες και προσπαθούσε να το πιστέψει και η ίδια.
   Χρόνια σου πολλά Διομήδη Κομνηνέ που δεν πέθανες ποτέ...
γράφει ο Κώστας Αργυρός

σημ. Τηλεβόα: Κομνηνός Διομήδης του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής, κάτοικος Λευκάδος 7, Αθήνα.
Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.30 και 21.45, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ & Μάρνη, τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά από πυρά που έριξαν εναντίον του άνδρες της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών (όπως λεγόταν τότε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο).
Προχθές η αδελφή του άκουσε από τον ναζί Λαγό, μέσα στη Βουλή, ότι ο αδελφός της δεν σκοτώθηκε ποτέ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.