14 Νοε 2018

Το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας θα στέκει ξανά πάνω από τον Άραχθο το φθινόπωρο του 2019

Με σύμμαχο τον καιρό και τον καλό σχεδιασμό του αναδόχου, προχωρούν με εντατικό ρυθμό οι εργασίες


   Την αισιοδοξία του ότι το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας μπορεί να στηθεί ξανά πάνω από τον Άραχθο το φθινόπωρο του 2019, εξέφρασε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, σε δηλώσεις του.
   Όπως διαπιστώθηκε και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης, πριν 15 περίπου ημέρες στο υπουργείο Πολιτισμού, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του χαμένου χρόνου του φετινού καλοκαιριού αναπληρώθηκε, κάτι που οφείλεται τόσο στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, όσο και στο ότι οι εργασίες γίνονται με μεγάλη ένταση.
   «Ο ανάδοχος φαίνεται ότι είχε πολύ καλά σχεδιασμένο το πλάνο του για τις πρώτες εργασίες. Εργασίες σημαντικότατες, κυρίως στην κοίτη του ποταμού, που αφορούσαν τη στερέωση και το στήσιμο του γερανού, αλλά και την κατασκευή των βάσεων, που στη συνέχεια θα στηθεί ο μεταλλότυπος για να αρχίσει η ουσιαστική ανέγερση του γεφυριού, πήγαν πολύ καλά και συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως είναι εφικτό να τηρηθεί το αρχικά τεθέν χρονοδιάγραμμα, που προέβλεπε ολοκλήρωση της αναστήλωσης μέσα σε δύο καλοκαίρια.
   Ο κ. Σεντελές εξέφρασε επίσης την πίστη του ότι θα βρεθεί λύση και για το πρόβλημα, που προέκυψε με τη συνέχιση της δραστηριοποίησης των εταιρειών αναψυχής, που έχουν ως πεδίο τον Άραχθο. Το θέμα ήδη συζητήθηκε στην Επιτροπή Παρακολούθησης και έχει ήδη τεθεί στην Επιστημονική Επιτροπή, που, μαζί με την επιβλέπουσα υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών, τον ανάδοχο και τις εταιρείες, θα προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο, έτσι ώστε, έστω και κατά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα, να μπορεί να υπάρξει διέλευση των πλωτών μέσων μέσα από το εργοτάξιο.
   «Οι δραστηριότητες στον Άραχθο είναι συνυφασμένες με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής γενικότερα, όχι μόνο των Τζουμέρκων. Είναι υποχρέωση μας να μπορέσουμε να τις διευκολύνουμε», σημείωσε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, αναφερόμενος και στη δρομολόγηση του έργου για την κατασκευή ράμπας για την καθέλκυση των βαρκών rafting στο ποτάμι και σκαλοπατιών για την ασφαλή κάθοδο των συμμετεχόντων στη δραστηριότητα, στη γέφυρα Πολιτσάς, όπου είναι το σημείο εκκίνησης.
   Η ενίσχυση των αθλητικών δραστηριοτήτων αποτελεί έναν γενικότερο στόχο της δημοτικής αρχής Βορείων Τζουμέρκων, που, όπως έκανε γνωστό ο κ. Σεντελές, μελετά και θα κατασκευάσει μία πίστα downhill bike από τη Στρογγούλα έως τα Πράμαντα, ενώ στηρίζει και μια ιδιωτική πρωτοβουλία για κατασκευή γηπέδων beach volley στα Κατσανοχώρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.