20 Οκτ 2018

Όλγα Γεροβασίλη: H κυβέρνηση είναι σταθερή και θα πάει μέχρι τέλους - VIDEO

Στόχος μου να καλυφθούν τα ζητήματα υποστελέχωσης της Αστυνομίας, καταργήθηκαν 6.700 οργανικές θέσεις από τον κ. Μητσοτάκη, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης


   Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ, στην εκπομπή του Άρη Ραβανού "η Επόμενη Μέρα", με τη συμμετοχή και των δημοσιογράφων Βούλας Κεχαγιά και Φώφης Γιωτάκη.
   «Η πολιτική που ακολουθήθηκε στην Συμφωνία των Πρεσπών στηρίχθηκε με όλες τις δυνάμεις. Αυτή ήταν η επίσημη γραμμή και κυβερνητική θέση και αυτή θα συνεχίσει να ακολουθείται», σημείωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.
   Σχολιάζοντας την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, η Όλγα Γεροβασίλη συνεχάρη τον Νίκο Κοτζιά. «Δεν είχαμε την πολυτέλεια να μην είναι ο Ν. Κοτζιάς στο ΥΠΕΞ», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι η αναβάθμιση της θέσης της χώρας στο εξωτερικό οφείλεται στις ενέργειες του Ν. Κοτζιά και του Πρωθυπουργού.
   Σε ερώτηση για τη στάση του Υπουργού Άμυνας, η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι «εξ αρχής ο κ. Καμμένος είχε διατυπώσει τη διαφορετική προσωπική του θέση».
   Η Υπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι σταθερή και συμπαγής και θα πάει μέχρι τέλους».


 
   Αναφερόμενη σε θέματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα, προσθέτοντας ότι «η ασφάλεια είναι βαθύ θέμα δημοκρατίας και πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα».
   Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε μύθο και γελοιότητες όσα διαδίδουν συνδικαλιστές και αναπαράγει η αντιπολίτευση, ότι δηλαδή η ηγεσία δεν αφήνει τους αστυνομικούς να κάνουν την δουλειά τους, επισημαίνοντας ότι όταν ο αστυνομικός επιχειρεί δεν ζητάει εντολή.
   Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Πολιτική Προστασία, της οποίας η αναβάθμιση αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και έφερε ως παράδειγμα την μονιμοποίηση των 2.200 πυροσβεστών.
   «Εμείς παλεύουμε και δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας να φτάσουμε στο στόχο που είναι να αισθάνεται ασφαλής ο Έλληνας πολίτης», ενώ αναφέρθηκε και στην κατάργηση 6.700 οργανικών θέσεων από τον κ. Μητσοτάκη, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
   «Είναι στόχος μου να καλυφθούν τα ζητήματα υποστελέχωσης της Αστυνομίας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ είπε ότι δεν χρειάζονται προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ, αλλά να δουλεύει πιο συγκροτημένα και με άλλο σχέδιο. Από τα ίδια χείλη που εκστομίζονται αυτά, στη συνέχεια έρχονται ερωτήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Η ΕΛ.ΑΣ χρειάζεται κόσμο και εκτιμώ ότι στο μέτρα του εφικτού αυτά θα αντιμετωπιστούν στο επόμενο διάστημα. Δεν είμαι σε θέση να πω αν θα αντιμετωπιστούν τα οικονομικά, αλλά θεωρώ είναι δίκαιο αίτημα».
   Σε ερώτηση για τη διαφθορά στην Αστυνομία, η Υπουργός τόνισε ότι έχει σημασία τι όριο βάζεις σε τέτοια ζητήματα και υπογράμμισε ότι δεν θα κρύψει τίποτα κάτω από το χαλί, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες συγκάλυψης.
   «Θέλουμε αλλαγή ύφους και ήθους στο Σώμα, που κατά κανόνα κάνει σωστά την δουλειά του, αλλά υπάρχουν και τα άλλα φαινόμενα. Αυτοί που ασχολούνται όμως ξέρουν καλά πόσοι συλλαμβάνονται συχνά και πόσες υποθέσεις εξιχνιάζονται», ανέφερε.
   Για τα όρια της αστυνομικής βίας η υπουργός είπε ότι αυτά καθορίζονται από τους νόμους και κανόνες. Αναφερόμενη στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, είπε ότι την παρακολουθεί προσωπικά και στενά, και δεν θα αφήσει τίποτα να πέσει κάτω αν η έρευνα που είναι σε εξέλιξη δείξει ευθύνες για αστυνομικούς.
   Η υπόθεση ανέδειξε δύο διαφορετικού τύπου ζητήματα, σημείωσε η Υπουργός: Την αυτοδικία, που «δεν είναι ανεκτή για την Δημοκρατία, για την ζωή και την κοινωνία την ίδια» και τον τρόπο αντίδρασης της αστυνομίας.
   Για τα οικονομικά ζητήματα των αστυνομικών σημείωσε ότι έχουν δίκιο για όσα ζητούν και σε ό,τι αφορά σε θέματα υποδομών. Σημείωσε δε, ότι «η κυβέρνηση φρόντισε να δώσει τα χρήματα που προκύπτουν από την απόφαση του ΣτΕ, ως δίκαια και ως στήριξη του κοινωνικού κράτους, μέρος του οποίου είναι και οι αστυνομικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.