25 Οκτ 2018

Βγήκαν τα μαχαίρια στη δεξιά πολυκατοικία του Δήμου Αρταίων

- Αντάρτικο στο δρόμο για τις δημοτικές εκλογές
- Εκνευρισμένη απάντηση Τσιρογιάννη στην ανεξαρτητοποίηση Μπαλάγκα


   Το φυτίλι είχε ανάψει εδώ και καιρό, αλλά η μπόμπα έσκασε προχτές, με την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου Μπαλάγκα, πρώτου σε σταυρού (1187) δημοτικού συμβούλου με την παράταξη του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, πρώην Αντιδήμαρχου, αρμόδιου για την Αγροτική Ανάπτυξη και μέχρι προχθές Αντιπρόεδρου της ΔΕΥΑΑ. Εκτός κι αν η βόμβα ήταν ωρολογιακή, καθώς έχει αρχίσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση για τον Μάιο των δημοτικών εκλογών.
   Όλοι γνωρίζαμε ότι ο Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛΑΣ, Γιώργος Μπαλάγκας είχε εδώ και καιρό αποστασιοποιηθεί από τον Χρ. Τσιρογιάννη, αν και δεν είχε αποχωρήσει από την παράταξή του.
   Όπως, επίσης, όλοι ξέρουμε ότι ο Γ. Μπαλάγκας ενδιαφέρεται να είναι ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων και ότι, μάλιστα, έχει και συνοδοιπόρους στο εγχείρημα, επίσης εκλεγμένους με την παράταξη του δημάρχου. Το πόσοι, όμως, απ' αυτούς θα τον ακολουθήσουν μέχρι τέλους, θα φανεί καθώς εμμέσως πλην σαφώς ο Τσιρογιάννης πήρε το χρίσμα από τον Μητσοτάκη στην πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Άρτα. Διότι μπορεί να μην αντέχουν να βλέπουν ζωγραφιστό το δήμαρχο (θα έχουν τους λόγους τους), αλλά κάποιοι είναι πολύ "κομματικοί" για να απομακρυνθούν απ' το μαντρί.
   Το τι περιέχει η επιστολή ανεξαρτητοποίησης που έστειλε ο Γ. Μπαλάγκας στον Χρ. Τσιρογιάννη δεν το μάθαμε, προφανώς δεν θέλησε να τη δημοσιοποιήσει. Διαβάσαμε, όμως, τη δήλωση που έκανε ο Δήμαρχος Αρταίων, ως απάντηση στην ανεξαρτητοποίηση του πρώην αντδημάρχου του. Μια δήλωση που αποπνέει έντονο εκνευρισμό:

   «Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, ο κ. Μπαλάγκας με την στάση του, τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, εμπαίζει τη νοημοσύνη των Αρτινών.
   Θεωρεί, ότι οι Αρτινοί δεν θυμούνται ούτε την συμπεριφορά του όταν ήταν Αντιδήμαρχος, ούτε την στάση του κατά την εκλογή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
   Θεωρεί, ότι οι Αρτινοί δεν θυμούνται τις θετικές ψήφους σε όλα τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο ως Αντιδήμαρχος, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού μας.
   Θεωρεί, ότι οι Αρτινοί δεν κατανοούν ότι η δήλωση ανεξαρτητοποίησής του εκπορεύεται από υστεροβουλία και όχι από πραγματικό ενδιαφέρον και άποψη για το καλό του τόπου.
   Ναι συμφωνούμε ότι ο κ. Μπαλάγκας έχει άποψη και ενδιαφέρον για τους δημότες.
   Έχει άποψη για τον εαυτό του.
   Και ενδιαφέρον, για την επόμενη καρέκλα. Με αυτά τα κριτήρια, κάνει τις όποιες επιλογές του. Θεμιτές, αλλά είναι βέβαιο πως δεν αφορά το συνδυασμό μας «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Και, ακόμη πιο βέβαιο, είναι ότι δεν αφορούν τους Αρτινούς».

   Σε κάθε γραμμή της δήλωσης, μέσα από κάθε λέξη, φαίνεται έκδηλος ο εκνευρισμός του Χρήστου Τσιρογιάννη. Εκνευρισμός που θα γίνεται ακόμα πιο έντονος, όσο πλησιάζουν οι εκλογές και θα γίνεται σε όλους αντιληπτό, ότι ωραία είναι να βγάζουμε δημοσκοπήσεις καλοκαιριάτικα, όταν δεν υπάρχει κανένας άλλος ανθυποψήφιος, όμως τα πράγματα αλλάζουν όταν έχεις απέναντι και άλλους συνδυασμούς.
   Διότι όλοι θα κατεβάσουν ψηφοδέλτια, όλοι θα καταθέσουν το πρόγραμμά τους στην κρίση του αρτινού δημότη και όλοι θα κάνουν τον απολογισμό των έργων ή των μη έργων της απερχόμενης Δημοτικής αρχής.
   Και ο Χρήστος Τσιρογιάννης γνωρίζει -εκτός και αν έχει όντως απορροφηθεί στο μικρόκοσμο του Δημαρχείου και έχει πειστεί, απ' όσους τον λιβανίζουν για τους δικούς τους λόγους, ότι τρέχει μόνος του στην κούρσα- ότι, σε αυτή τη μάχη προγραμμάτων, ιδεών, πολιτικών προταγμάτων, αποτελεσματικότητας, ο ίδιος προσέρχεται βαριά τραυματισμένος. Με εσωτερική αιμορραγία...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.