14 Οκτ 2018

Τουλάχιστον η Μπάγερν δεν κλέβει ρεύμα...

Οι «Επισημάνσεις» του Άγγελου Τσέκερη


   Ανησυχεί ο Μητσοτάκης για την κατάσταση των τραπεζών που το κόμμα του τις έχει φεσώσει με καμιά διακοσαριά εκατομμύρια. Aυτό εδώ έγινε τον Ιούνιο που η Μπάγερν είχε έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα. Τώρα είναι στην έκτη θέση. Τουλάχιστον δεν κλέβει ρεύμα...
   Και κάτι ψιλά για την εφημερίδα του πατέρα του.
   Και άλλα τόσα το ΠΑΣΟΚ.
   Ευτυχώς, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. τουλάχιστον δεν χρωστάει τίποτα. Κάτι είναι κι αυτό.
   Έτσι είναι. Ήρθαν, μετά, οι Συριζομαδούροι, που δεν έχουν ιδέα από θαλασσοδάνεια, και τίναξαν τις τράπεζες στον αέρα.
   Ενώ, αν κυβερνούσε η Ν.Δ., ούτε που θα είχαμε ακούσει για το ζήτημα.
   Έτσι είναι. Όταν έπαιρναν τα θαλασσοδάνεια, είχατε ακούσει οτιδήποτε;
   Ήταν διακριτικοί και σεμνοί γιατί σεβόντουσαν τον κόσμο που πήδαγε από τα παράθυρα.
   Μόνο ο Αυγενάκης είχε ανέβει στα κάγκελα και ούρλιαζε, γιατί τότε ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.
   Εξαιρετική ομιλία. Θα συμπεριληφθεί και σε έναν τόμο με ιστορικές κοινοβουλευτικές αγορεύσεις που θα παρουσιάσει ο Βούτσης τον ερχόμενο μήνα.
   Για να μην τρέχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς και την ψάχνουν στο Ίντερνετ.
   Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΪ, πάντως, εξέφρασε την άποψη ότι για την πτώση στο χρηματιστήριο φταίει η Αχτσιόγλου που επεκτείνει τις συλλογικές συμβάσεις.
   Θα μπορούσε βέβαια να φταίει και μια πεταλούδα που πετάει στη Σιγκαπούρη, αλλά αυτό χτίζει άλλο πολιτικό αφήγημα.
   Επειδή, όμως, πέφτουν όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου, ίσως θα έπρεπε να μας εξηγήσει γιατί η Αχτσιόγλου ρίχνει ειδικά το ελληνικό χρηματιστήριο και όχι π.χ. το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
   Αλλά αυτή η ανάλυση θέλει εξειδικευμένες γνώσεις στα χρηματοπιστωτικά και θα ήταν δύσκολο να την κατανοήσουμε.
   Είπε μια χαλαρή κουβέντα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες και πέσατε να του βγάλετε τα μάτια.
   Ήταν απλώς κάποιες προσωπικές του απόψεις, αλλά ειπώθηκαν σε λάθος μέρος και λάθος στιγμή. Αν τις είχε πει τον Αύγουστο στην Ικαρία, δεν θα είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις το θέμα.
   Η βασική ιδέα είναι, αντί να εντάξουμε την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ως Βόρεια Μακεδονία, να φτιάξουμε στην περιοχή ένα εργολαβικό υποΝΑΤΟ και να την εντάξουμε ως ΠΓΔΜ, με 400 ευρώ τον μήνα και χωρίς ΙΚΑ.
   Και παραλλήλως να παραχωρήσουμε στις ΗΠΑ καμιά δεκαπενταριά βάσεις επί ελληνικού εδάφους για να σταματήσουν να μας τα πρήζουν με τη συμφωνία των Πρεσπών.
   Έτσι ώστε να συνεχίσει και η ΠΓΔΜ να αναγνωρίζεται από 170 χώρες με το όνομα Μακεδονία σκέτο.
   Δυστυχώς, και οι πιο αθώες ενέργειες μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Ο άλλος, που ξεκίνησε με την ευγενική πρόθεση να δολοφονήσει τον αρχιδούκα Φερδινάνδο στο Σαράγιεβο, είδατε τι προκάλεσε.
   Σε άλλα νέα, ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γερμανίας και απαίτησε με αυστηρό ύφος να μην περικοπούν οι συντάξεις.
   Ήταν μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου, τώρα που τα στοιχηματζίδικα παίζουν την ακύρωση των περικοπών με απόδοση 1,001, αλλά τι να κάνεις, η τίμια πολιτική αρχών θέλει και συγκρούσεις.
   Βασικά είναι σαν να κάνει διάβημα ο Δράμαλης στον Κολοκοτρώνη να φυλάσσονται αποτελεσματικότερα τα Δερβενάκια.
   Γι' αυτό την έφτιαξε την “Ελληνική Αγωγή” ο Άδωνις. Για να διδάσκει για τους Έλληνες Άριους, τους Ελοχίμ και την Ανδρομέδα και να χτυπήσει την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.
   Είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο άλλωστε ότι ο Πρωτάνθρωπος ήταν καθαρός Έλληνας και είχε βιολογικά ανώτερες ψείρες. Αλλά μας τα κρύβουν.
   Επίσης οι σβάστικες και η φυλετική ανωτερότητα είναι δικές μας πολιτισμικές κατακτήσεις. Απλώς οι ναζί μάς τα έκλεψαν και τα εφάρμοσαν στο βήμα της χήνας και στη χαλυβουργία.
   Τώρα καταλάβαμε γιατί οι δεξιοί έχουν αλλεργία με την απελευθέρωση της Αθήνας. Κάτι εκατομμύρια κόσμος που φαίνονται στις φωτογραφίες δεν μοιάζουν πολύ εθνικόφρονες.
   Γι' αυτό πριν έρθει ο Σύριζας γινόταν απλώς στο τσάκα τσάκα μια έπαρση σημαίας στην Ακρόπολη. Στην οποία συνήθως τη Ν.Δ. εκπροσωπούσε ο Αλέξανδρος Παπαδόγκωνας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.