19 Οκτ 2018

Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου στην Καστανιά την Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Γιορτή ανάδειξης της τοπικής παραγωγής αλλά και των αναρίθμητων περιβαλλοντικών και πολιτισμικών δυνατοτήτων της περιοχής


   Η Καστανιά είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Άρτας, χωριό που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου. Ένα χωριό με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και φιλόξενους ανθρώπους. Δυτικά τα περήφανα Τζουμέρκα και ανατολικά η φαντασμαγορική Κοιλάδα του Αχελώου κάνουν την Καστανιά σταυροδρόμι περιοχών με μοναδικό φυσικό κάλλος.
   Τα τελευταία χρόνια στην Καστανιά ο εκπολιτιστικός σύλλογος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Τζουμανίκα, διοργανώνει στα μέσα φθινοπώρου γιορτή κάστανου και τσίπουρου, σε μία προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων.
   Χάρη στον εθελοντισμό, στο φιλότιμο των κατοίκων και των μελών του συλλόγου, η γιορτή κάστανου αποτελεί πλέον θεσμό στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Αχελώου.
   Φέτος, η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Σε ένα φιλόξενο κλίμα, χαρακτηριστικό των χωριών της Κοιλάδας του Αχελώου, οι κάτοικοι της Καστανιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα φιλέψουν όλους τους επισκέπτες κάστανα, τσίπουρα και τοπικά παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα στην πλατεία του χωριού συνοδεία με παραδοσιακά μουσικά ακούσματα της περιοχής. Φυσικά, το γλέντι θα συνοδεύεται και με την κατάλληλη ηπειρώτικη μουσική, υπό τους μαγευτικούς ήχους του κλαρίνου.
   Η Γιορτή θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί και η φετινή προσπάθεια όπως και τα προηγούμενα χρόνια χαρακτηρίζεται από την πραγματική φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής. Πλήθος κόσμου αναμένεται να την παρακολουθήσει από όλη την Ελλάδα γιατί η φήμη της έχει ξεπεράσει τα όρια της Κοιλάδας του Αχελώου. Το τσίπουρο θα ρέει άφθονο και ο χορός θα κρατήσει μέχρι τις βραδινές ώρες, με τον Νίκο Κοντοχρήστο να παίζει κλαρίνο και τον Μιχάλη Τάτση στο τραγούδι.
   Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη συμμετέχει και υποστηρίζει την εξαιρετική προσπάθεια των Καστανιωτών που πέραν της διασκέδασης έχει και ως σκοπό την ανάδειξη της περιοχής και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.
   Μία ακόμη γιορτή παράδοσης που δίνει δυνατότητες ανάδειξης της τοπικής παραγωγής αλλά και των αναρίθμητων περιβαλλοντικών και πολιτισμικών δυνατοτήτων που έχουν τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.
   Την εκδήλωση στηρίζει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς δήλωσε: «Εμείς, ως Περιφέρεια Ηπείρου, κάθε χρόνο στηρίζουμε τη Γιορτή κάστανου και τσίπουρου αφού έχει σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ορεινής Άρτας και της Κοιλάδας του Αχελώου, όπως είναι τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα, το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και η λαϊκή παράδοση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.