26 Σεπ 2018

Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο από την Google στην Άρτα για επαγγελματίες του τουρισμού

- Πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή
- Όλγα Γεροβασίλη: Να γίνουμε δημοφιλής τουριστικός προορισμός διεθνώς


   Το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα εκδήλωση (δείτε ΕΔΩ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα την "Επίσημη Εκκίνηση της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση".
   Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η συνεργασία της Google με την Περιφέρεια Ηπείρου και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "Ψηφιακή Ευκαιρία", που αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online της Google, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Εργασίας στην Ελλάδα.
   Η τότε Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και νυν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, στην ομιλία της είχε δηλώσει:
   "Όλο το προηγούμενο διάστημα εργαστήκαμε εντατικά, για να καλύψουμε το χαμένο χρόνο για την Ήπειρο. Γιατί, η Περιφέρεια Ηπείρου έχει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία ποτέ δε συνδυάστηκαν σε ένα βιώσιμο, αναπτυξιακό μοντέλο. 
   Είδαμε ότι –μετά και την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων– και τη βελτίωση της προσβασιμότητας έχει καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση του τουριστικού κύματος προς την Ήπειρο. 
   Στο επίκεντρο της προσπάθειας βρίσκεται η ανάγκη της λειτουργικής διασύνδεσης: 
   · των μοναδικών μνημείων 
   · του πολιτισμού 
   · της πρωτογενούς παραγωγής και 
   · του σπάνιου ανάγλυφου της περιοχής. 
   Ώστε όλα τα παραπάνω να αποτελέσουν τα βασικά χαρακτηριστικά της τοπικής, τουριστικής ταυτότητας της Ηπείρου. Και με μια πλήρη τουριστική ταυτότητα, να γεφυρώσουμε τις αποστάσεις. Να κάνουμε την Ήπειρο δημοφιλή τουριστικό προορισμό διεθνώς."
   Στην εκδήλωση είχε ανακοινωθεί ότι μια ομάδα ειδικών συμβούλων (Online Advisors) του προγράμματος Grow Greek Tourism Online θα εγκατασταθούν στην Ήπειρο, προκειμένου να υποστηρίξουν τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.
   Θα προσφέρουν τόσο ομαδικά σεμινάρια όσο και κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όπου θα εκπαιδεύουν και θα βοηθούν τις επιχειρήσεις να καταχωρίσουν όλες τις σημαντικές πληροφορίες επικοινωνίας στους χάρτες και την αναζήτηση, μέσω του Google My Business.
   Οι Online Advisors θα παρέχουν επιπρόσθετα στις επιχειρήσεις τη δωρεάν δημιουργία μίας εικονικής περιήγησης 360 μοιρών, η οποία θα φιλοξενείται στην πλατφόρμα Google Street View και θα επιτρέπει στους δυνητικούς επισκέπτες των επιχειρήσεων να περιηγηθούν στο εσωτερικό τους πριν ακόμα φτάσουν στην Ήπειρο.
   Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, αλλά και για όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, ενισχύοντας τη διαδικτυακή τους παρουσία όλο το χρόνο, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Διώνη του Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας.
   Θέμα της ημερίδας είναι «Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις», το οποίο συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αρταίων και την Google, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online» της Google.
   Εγγραφές γίνονται στο: g.co/greektourism/epirus
   Μέσα από τo σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για επιτυχημένα παραδείγματα ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς και για τη χρήση βασικών διαδικτυακών εργαλείων για την προώθηση της επιχείρησής τους όλο το χρόνο, όπως η διαμόρφωση μίας ιστοσελίδας φιλικής προς όλες τις συσκευές, η παρουσία τους σε ψηφιακούς τοπικούς καταλόγους, η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κλπ.
   Για όσους ενδιαφέρονται για το πώς μπορούν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και τα δωρεάν εργαλεία που είναι διαθέσιμα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο g.co/greektourism/epirus, καθώς λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
   Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το g.co/greektourism ή στείλτε μας e-mail στο epirus@ggto.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.