16 Σεπ 2018

Γιατί δεν το παίρνουν απόφαση;

Η προοπτική να μην περικοπούν τελικώς οι συντάξεις δημιουργεί πανικό στη Νέα Δημοκρατία. Πανικό που δεν μπορούν, ούτε καν προσπαθούν να κρύψουν


   Η προοπτική να μην περικοπούν τελικώς οι συντάξεις δημιουργεί πανικό στη Νέα Δημοκρατία. Πανικό που δεν μπορούν, ούτε καν προσπαθούν να κρύψουν.
   Είχαν σχεδόν θριαμβολογήσει όταν ΔΝΤ επέβαλε την προνομοθέτηση του συγκεκριμένου μέτρου. Πίεζαν την κυβέρνηση να το φέρει στη Βουλή χωρίς πολλά - πολλά. Υπονόμευσαν τη διαπραγμάτευση για τα αντίμετρα όσο μπορούσαν.
   Όταν το πρόγραμμα τελείωσε, τους είχαν ήδη ζώσει τα φίδια ότι η περικοπή μπορεί να μην εφαρμοστεί. Και έπεσαν πάνω στον Μοσκοβισί, απροκάλυπτα και δημοσίως, απαιτώντας μια ρητή δέσμευση ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί. Χωρίς καν να ντραπούν τον κόσμο που έκπληκτος τους άκουγε.
   Εξήγγειλαν την περικοπή πολλές φορές μέσα από ξύλινους τίτλους των εφημερίδων τους. Απέδειξαν έτσι πόσο έχουν επενδύσει πολιτικά σε αυτή την υπόθεση. Προέβαλλαν κατά κόρον κάθε αμφίσημη δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου ως επιβεβαίωση των περικοπών.
   Για να μην αναφερθούμε στις αποκαλύψεις για τις παρασκηνιακές ενέργειες του Κ. Μητσοτάκη προς το οικονομικό επιτελείο της Μέρκελ.
   Προχθές χάλασαν για ακόμα μια φορά τον κόσμο με αφορμή ένα τηλεγράφημα του ΑΠΕ για το πώς σκέφτονται οι θεσμοί. Γιατί δεν το παίρνουν απόφαση;
   Τι κάνουν λάθος: θεωρούν πως το βάρος των δεσμεύσεων της χώρας μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση. Αν αυτό δεν συνέβη τα τρία προηγούμενα χρόνια, με τους θεσμούς και το ΔΝΤ καθισμένους στον σβέρκο μας, είναι απίθανο να συμβεί τώρα.
   Οπότε θα ήταν πιο λογικό να αναπροσαρμόσουν τη γραμμή τους. Να σταματήσουν να παρακαλάνε τους θεσμούς να στραγγαλίσουν την ελληνική κοινωνία και να στηριχτούν σε δικές τους προτάσεις. Αλλά σε ποιες προτάσεις; Στο ασφαλιστικό του Πινοσέτ;
το Κύριο Άρθρο στην ΑΥΓΗ της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.