11 Αυγ 2018

Αντιμέτωποι με το πολιτικό τους αδιέξοδο

- Όσο θα συνειδητοποιούν ότι η εκστρατεία πολιτικού μίσους δεν τους βγαίνει, τόσο θα προσθέτουν πολιτικό μίσος από το δικό τους
- Τώρα που ανοίγει λίγο ο ορίζοντας, τρέμουν



   Αξίζει να παρατηρήσει κάποιος ότι οι χυδαιότερες εκδηλώσεις του πολιτικού λόγου της Ν.Δ. πληθαίνουν όσο ο χρόνος μετά την καταστροφή στο Μάτι περνάει. Η Ν.Δ. και ο φιλικός της Τύπος θα προσπαθήσουν να συντηρήσουν την ατζέντα «ανίκανη και αναίσθητη κυβέρνηση» όσο περισσότερο μπορούν. Και όσο θα συνειδητοποιούν ότι η εκστρατεία πολιτικού μίσους δεν της βγαίνει, τόσο θα προσθέτουν πολιτικό μίσος από το δικό τους. Και τόσο περισσότερο η κοινωνία θα είναι αντιμέτωπη με πολιτικούς τραμπούκους σαν τον «τομεάρχη Υγείας» και πρωτοσέλιδα σαν των «Νέων».
   Η εμμονή της Ν.Δ. σε αυτή την ατζέντα δείχνει πόσο αδύναμη θεωρούν την άλλη τους ατζέντα: το «τέταρτο Μνημόνιο», και τις «περικοπές συντάξεων που έρχονται». Αυτή όμως είναι που τους απασχολεί στην πραγματικότητα. Γι' αυτό ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε να γίνουν εκλογές σε δώδεκα μέρες. Θα γινόταν καταγέλαστος αν δεν είχε επικαλεστεί την καταστροφή. Τώρα έγινε αξιοθρήνητος.
   Σε κάθε περίπτωση, αν η ανθρωποφαγία δεν τους βγει, έχουν εφεδρεία το «Μακεδονικό». Η Νέα Δημοκρατία φοβάται την πρώτη ΔΕΘ μετά τα Μνημόνια και ετοιμάζεται ήδη να της επιτεθεί. Η επίθεση δια του «Μακεδονικού», ώστε η Ν.Δ. να συνδεθεί με ακροδεξιά τμήματα που την εγκατέλειψαν. Αλλά και προκειμένου να εξασφαλιστεί δυναμική παρουσία ακροδεξιών στοιχείων στις κινητοποιήσεις.
   Αυτή η όξυνση δεν είναι τίποτα περισσότερο από την αγωνία της Ν.Δ. μπροστά στο πολιτικό της αδιέξοδο. Απέτυχαν να αποσταθεροποιήσουν μια κυβέρνηση που βγήκε από την κρίση του 2015, που είχε να διαχειριστεί μια εξουθενωμένη κοινωνία, να κλείσει τέσσερις αξιολογήσεις και να βγάλει πέρα το προσφυγικό.
   Τώρα που ανοίγει λίγο ο ορίζοντας, τρέμουν.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.