10 Αυγ 2018

ΞΕΝΙΑ: Έως τις 20 Σεπτεμβρίου οι προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου για την μελέτη αξιοποίησής του

Ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική επίλυση ενός προβλήματος, που στοίχειωνε την Άρτα για 25 χρόνια


   Έως τις 20 Σεπτεμβρίου υποβάλλονται οι προσφορές για την ανάδειξη του αναδόχου της μελέτης ωρίμανσης του έργου «Αξιοποίηση του Παλαιού Ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ Άρτας».
   Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης είναι 1 εκ. ευρώ και μέσω αυτής προβλέπεται η πλήρης αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη αποκατάστασης του υφιστάμενου παλαιού κτιρίου, ώστε να καταστεί κατάλληλο για τις προβλεπόμενες από το Δήμο χρήσεις, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του κτιρίου.
   Το τεύχος δημοπράτησης μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στην ενότητα ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων, www.arta.gr.
   Η αξιοποίηση του πρώην ΞΕΝΙΑ Άρτας, μέσα στο Κάστρο, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020» του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της Δράσης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», μετά από πρόταση που υποβλήθηκε από τον Δήμο Αρταίων, με προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ και πίστωση 2,5 εκ. ευρώ.
   Οι βασικοί άξονες της πρότασης, που είχε καταθέσει ο Δήμος, περιλαμβάνει αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως εξής:
   - Δημιουργία καφέ- εστιατορίου στο ισόγειο, ώστε να αποτελέσει χώρο συνάθροισης των συμπολιτών μας και των επισκεπτών.
   - Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης
   - Μετεγκατάσταση - λειτουργία Δημοτικού Ωδείου
   - Αμφιθεατρική σκηνή υψηλής ακουστικής για μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις
   - Παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο.
   Έτσι, μετά από 25 χρόνια εγκατάλειψης και ερήμωσης, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να αποδοθεί ξανά το ΞΕΝΙΑ στην τοπική κοινωνία και ένα στοιχειωμένο πρόβλημα οδεύει προς την οριστική λύση του, με την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ και με Κάστρο ανοικτό για όλους, κατοίκους και επισκέπτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.