30 Ιουλ 2018

Άμεσα μέτρα για να μην κινδυνέψει το Νοσοκομείο Άρτας, σε περίπτωση πυρκαγιάς στο περιαστικό δάσος - VIDEO

- Τι αποφασίστηκε στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Νοσοκομείου
- Έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις του Διοικητή, Βασίλη Μπαλάσκα


   Η πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιάς ήταν το θέμα της διευρυμένης σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 26 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Άρτας, μετά από πρωτοβουλία της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
   Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, Θωμάς Ρίζος,  ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, ο Διευθυντής του Δασαρχείου, αντιδήμαρχος Αρταίων υπεύθυνος για θέματα πολιτικής προστασίας, Κώστας Ζέρβας, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
   Για περισσότερες από δύο ώρες διήρκεσε η συζήτηση όσον αφορά την πυρασφάλεια του Νοσοκομείου, που ναι μεν βρίσκεται σε πνεύμονα πρασίνου, στο περιαστικό δάσος του λόφου Περάνθης, ωστόσο, ακριβώς γι' αυτό το λόγο, χρειάζεται αυξημένη προσοχή, καθώς ο κίνδυνος για ξέσπασμα πυρκαγιάς, είτε από ατύχημα είτε από εμπρησμό, είναι υπαρκτός και γι' αυτό τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αυξημένα.



   Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε, όσον αφορά την πυροπροστασία του νοσοκομείου και του περιαστικού δάσους, αλλά και την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, αποφασίστηκε η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης 100 μέτρων περιμετρικά του Νοσοκομείου, η κατασκευή εξωτερικής δεύτερης σκάλας του νοσηλευτικού ιδρύματος, η διάνοιξη δεύτερου δρόμου διαφυγής και η επικαιροποίηση του σχεδίου εκκένωσης του Νοσοκομείου, που ήδη υπάρχει από το 2016.


   Όσον αφορά τη διάνοιξη δεύτερου δρόμου διαφυγής προς την πόλη της Άρτας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλης Μπαλάσκας ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι υπάρχει ένα "μωσαϊκό ιδιοκτησιών", καθώς οι εκτάσεις ανήκουν στο Δήμο Αρταίων, το Δασαρχείο και την Ι.Μ. Κάτω Παναγιάς, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλοι θα αποδεχθούν την ανάγκη διάνοιξης αυτού του δρόμου.


   Επίσης, προτάθηκε και έγινε αποδεκτό απαγορευθεί η κυκλοφορία στο περιαστικό δάσος και το άναμμα κεριών και καντηλιών στο εκκλησάκι του Νοσοκομείου, όπως επίσης και ο καθαρισμός των δρόμων από τις πευκοβελόνες.
   Παράλληλα, αποφασίστηκε η εκπαίδευση του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος για όλα τα συστήματα πυρασφάλειας του κτηρίου, κάτι που αναμένεται αυτή την εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.