19 Ιουλ 2018

Tέσσερα τουλάχιστον σενάρια για ελάφρυνση εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες

- Για εισόδημα από 31.569 μέχρι 70.420 ευρώ
- Ήδη το 87% των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ καταβάλλει εισφορά έως 200 ευρώ


   Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη «τέσσερα τουλάχιστον» σενάρια για αναλογικότερη και δικαιότερη κατανομή των εισφορών που καταβάλλουν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες στον ΕΦΚΑ, όπως είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Βαγγέλη Καραγεώργο.
   «Από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι στον ΕΦΚΑ καταβάλλει εισφορά έως 200 ευρώ το 87% των ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων. Παλαιότερα, το ποσοστό ήταν 27%», σημείωσε ο Τ. Πετρόπουλος.
   Στα υψηλότερα κλιμάκια, «για εισόδημα από 31.569 μέχρι 70.420 ευρώ, που αντιστοιχεί μόλις στο 2%, καταβάλλουν παραπάνω από ότι με τους παλιούς κανόνες ... είναι, ωστόσο, κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψιν και να δημιουργήσουμε συντελεστή ώστε οι εισφορές να προκύπτουν με πιο δίκαιο και αναλογικό τρόπο».
   Ο Τ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι «αυτό επεξεργαζόμαστε ήδη, ένα νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών που να είναι πιο αναλογικό. Δουλεύουμε συστηματικά, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση στην έναρξη του νέου έτους να έχουμε ελαφρύνσεις στις εισφορές των επαγγελματιών και επιστημόνων. Επεξεργαζόμαστε τέσσερα τουλάχιστον διαφορετικά σενάρια», όπως είπε ο υφυπουργός.
   Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.