28 Ιουλ 2018

Ή θα ξεκαθαρίσουμε την αυθαιρεσία ή θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας πότε να καιγόμαστε και πότε να πνιγίμαστε

Θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, θα έχει στο νου της την τραγωδία που ζήσαμε και τους νεκρούς της


   Η απόφαση έχει παρθεί. Το έγκλημα που έγινε στο Μάτι και στα χίλια Μάτια σ' όλη την χώρα, πριν 50-40-30-20 χρόνια, θα σταματήσει εδώ. Και δεν θα επαναληφθεί.
   Και πολύ σύντομα, θα γκρεμιστούν μάντρες, για να εξασφαλιστεί ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και να απελευθερωθεί ο αιγιαλός.
   Και η μπουλντόζα θα περάσει κι από σπίτια κι από αποθήκες κι από επιχειρήσεις κι από δημοτικά αμαξοστάσια κι από δημοτικά πάρκινγκ.
   Και, αργότερα, όταν θα υπάρξει το Εθνικό Σχέδιο -ελπίζω με τη συμμετοχή και της αντιπολίτευσης- για την αναμόρφωση του οικιστικού, ολόκληρα κομμάτια οικοπέδων, μέσα σε άναρχες οικιστικές ζώνες, θα παίρνονται για να γίνουν δρόμοι, για να γίνουν κοινόχρηστοι χώροι, για να δημιουργηθούν κανονικές πόλεις, για να μην ξαναζήσουμε ποντικοπαγίδες.
   Και, τότε, θα είναι πάρα πολλοί αυτοί που θα διαδηλώνουν στους δρόμους, όπως γίνονταν σε μικρότερο βαθμό παλιότερα. Αυτή τη φορά, όμως, η κλίμακα θα είναι πολύ μεγαλύτερη και δεκάδες χιλιάδες "αυθαιρετομάχοι" θα καλούν σε συλλαλητήρια!
   Εδώ είμαστε και θα με θυμηθείτε...
   Αυτή τη φορά, όμως, θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, θα έχει στο νου της την τραγωδία που ζήσαμε και τους νεκρούς της και θα στηρίξει την κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση προχωρήσει στο ξεκαθάρισμα της αυθαιρεσίας, που πότε μας καίει και πότε μας πνίγει.
   Αλλιώς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.