14 Ιουλ 2018

Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρολ του ΣΥΡΙΖΑ;

Μακάρι να τα κάνει και να τα λέει από αγνό, ανόθευτο λαϊκισμό και δίψα για εξουσία, αλλιώς, αν είναι εγγενής η απύθμενη ανοησία του, τότε...


   «0,60 λεπτά το τουίτ». Τόσο τιμολογούσε την ανάρτηση στο Τουίτερ, ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με hoax (είδηση-απάτη) που είχε κυκλοφορήσει ως πραγματική είδηση, η "Ομάδα αλήθειας" της ΝΔ.
   Αν αυτό βέβαια ήταν αλήθεια, η προσφορά των αναρτήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ήταν ανεκτίμητη για την κυβέρνηση. Η ανταμοιβή του θα κάλυπτε ακόμα και το ποσό που που χρειαζόταν η Μαρέβα για να σώσει την επιχείρησή της και να μην έπρεπε να επενδύσει 800 χιλιάδες ευρώ η άγνωστη οφσόρ που συγχρηματοδότησε και το "Πρώτο Θέμα" του Θέμου Αναστασιάδη. Ίσως ακόμα και να ξεχρέωνε τα δάνεια του "Κήρυκα Χανίων" της οικογένειας Μητσοτάκη, που πλέον βαραίνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.
   Το τελευταίο επεισόδιο του συνεχιζόμενου αυτο-εξευτελισμού του προέδρου της ΝΔ, είχε τον τίτλο «Πείτε μου μία χώρα στον κόσμο που το σύνολο των κατοίκων της έχει άλλη εθνότητα και άλλη ιθαγένεια». Το είπε στη Βουλή, το ανάρτησε και στο Τουίτερ.


   Ας μη σταθούμε στην απάντηση που ακόμα και ένα παιδάκι της 5ης δημοτικού θα μπορούσε να δώσει στον πρόεδρο της ΝΔ.
   Το να γράψουμε για τις δεκάδες χώρες του πλανήτη που ο διαχωρισμός της ιθαγένειας (δηλαδή του νομικού δεσμού κάθε κράτους με τους πολίτες του) με την εθνότητα και την καταγωγή, που δεν αναγνωρίζεται καν ως υποκείμενο του διεθνούς δικαίου, θα είναι μάταιο. Έτσι και αλλιώς, είναι προφανές ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επικαλείται ώστε να προκαλέσει φθορά στην κυβέρνηση και να "οπλίσει" τα χέρια των εθνικιστών και των νεοναζί.
   Ας μη μείνουμε όμως μόνο σε αυτό.
   Σήμερα, με το εμετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Παραπολιτικά", περί δήθεν "χαριστικής" ρύθμισης δανείου στα αδέρφια του Τσίπρα, αποδείχθηκε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει -μεταξύ άλλων- και την "βρώμική" δουλειά του κουμπάρου της Ντόρας Μπακογιάννη και φερόμενου ως εμπλεκόμενου στη διακίνηση 2 τόνων ηρωίνης με το ναρκόπλοιο "NOOR1".
   Το πρωτοσέλιδο και την "αποκάλυψη" της εφημερίδας, βλέπετε, ο πρόεδρος της ΝΔ, το είχε προαναγγείλει προ ημερών σε ομιλία του στη Βουλή, κάτι που σημαίνει πως όχι μόνο γνώριζε από καιρό το σημερινό πρωτοσέλιδο αλλά το συμπεριέλαβε και στην ομιλία του ως απειλή προς τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του, αρκετές μέρες πριν τη δημοσίευση των "Παραπολιτικών".
   Ο πολιτικός που το όνομά του έχει γίνει συνώνυμο της διαφθοράς.
   Που το κόμμα που ηγείται και η οικογενειακή επιχείρηση (Κήρυκας Χανίων) είναι χρεοκοπημένα με χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων που επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.
   Που η εταιρεία της συζύγου του χρηματοδοτείται από άγνωστες οφσόρ.
   Αυτός ο -επί δεκαετίες- επιδοτούμενος από το δημόσιο πολιτικός, έχει το θράσος να σηκώνει το δάχτυλο και μαζί με διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα να ορίζει την ατζέντα της "ενημέρωσης".
   Ευτυχώς πλέον ο κόσμος είναι υποψιασμένος.
   Για να απαντήσουμε όμως και στον τίτλο του κειμένου, δε ξέρω αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ο πρόεδρος της ΝΔ, προφανώς και νομίζει ότι απευθύνεται στα γίδια που σώζει η Τζένη Μπαλατσινού από τα βράχια.
   Μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά, επειδή πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι, εύχομαι ο Κυριάκος να κάνει ό,τι κάνει και να λέει ό,τι λέει από αγνό, ανόθευτο λαϊκισμό, δίψα για εξουσία ή γιατί τον ωθούν οι σύμβουλοί του.
   Γιατί, σε οποιαδήποτε διαφορετική περίπτωση, αν αυτή δηλαδή, είναι όντως η προσωπικότητά του και είναι εγγενής η απύθμενη ανοησία του, τότε πρόκειται περί πραγματικού θαύματος το ότι κυκλοφορεί στο δρόμο χωρίς να αυτοτραυματίζεται.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.