14 Ιουλ 2018

Δύο νέα προγράμματα για επιχειρηματικότητα και καινοτομία στην Ήπειρο

- Με συνολική δημόσια δαπάνη 6,715 εκ. ευρώ
- Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου


   Δύο νέες προσκλήσεις, με συνολική δημόσια δαπάνη 6,715 εκ. ευρώ, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε επιχειρήσεις της Ηπείρου δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020». 
   Πρόκειται για την πρόσκληση 60 «Ενίσχυση υφιστάμενων Μ.Μ.Ε. για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών» και την πρόσκληση 61 «Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα».
   Αναλυτικότερα:
  «Ενίσχυση υφιστάμενων Μ.Μ.Ε. για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών»
   Η συνολική δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 4.615.000 ευρώ. Η δράση αφορά την ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για αρχικές επενδύσεις ή για νέα οικονομική δραστηριότητα, καθώς και ενίσχυση λειτουργικών δαπανών, αμοιβών υποστηρικτικών υπηρεσιών και δαπανών προβολής και δικτύωσης, ώστε να υιοθετήσουν νέες ή ουσιωδώς βελτιωμένες μεθόδους παραγωγής και λειτουργίας και να αναπτύξουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες.
   Είναι δε σχεδιασμένη με βάση την εγκεκριμένη Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης και αφορά αποκλειστικά την υποστήριξη επιχειρήσεων που αναπτύσσουν δραστηριότητα στους τέσσερις τομείς προτεραιότητας της στρατηγικής: την αγροδιατροφή, τη βιομηχανία της εμπειρίας, τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις ΤΠΕ, καθώς και την υγεία/ευεξία.
   Η υποβολή προτάσεων για την πρόσκληση ξεκίνησε στις 10/07/2018 και ολοκληρώνεται στις 10/9/2018 και ώρα 15:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την πρόσκληση στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.Δ. http://peproe.gr/10-el/op2020/calls/644-inv-60 ή να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ipiros@mou.gr.
   «Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα»
   Βασικός στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της ίδρυσης ή αναβάθμισης της λειτουργίας συνεργατικών σχηματισμών καινοτομίας για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα.
   Η συνολική δημόσια δαπάνη των δράσεων της παρούσας πρόσκλησης, ανέρχεται σε 2.100.000 ευρώ. Δικαιούχοι της πρόσκλησης είναι: Νομικές οντότητες, υφιστάμενες ή υπό σύσταση, επιφορτισμένες με τη διαχείριση των υποστηρικτικών μηχανισμών.
   Οι παρεχόμενες υπηρεσίες των συνεργατικών σχηματισμών καινοτομίας θα πρέπει να περιλαμβάνουν ενδεικτικά:
   - Ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων και πληροφοριών μεταξύ ερευνητικών φορέων-οργανισμών και τοπικών επιχειρήσεων.
   - Εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας για σχέδια ανάπτυξης νέων προϊόντων, υπηρεσιών ή διεργασιών.
   - Σχεδιασμό, εφαρμογή και αξιολόγηση σχεδίων πειραματικής ανάπτυξης για νέα προϊόντα, υπηρεσίες ή διεργασίες.
   - Παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών στον τομέα της καινοτομίας.
   Η υποβολή προτάσεων για την παρούσα πρόσκληση ξεκίνησε στις 10/07/2018 και ολοκληρώνεται στις 28/9/2018 και ώρα 15:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την πρόσκληση στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.Δ. http://peproe.gr/10-el/op2020/calls/645-prosklisi-ypostiriktikoi-mixanismoi-gia-tin-proothisi-tis-kainotomias-stin-topiki-epixeirimatikotita ή να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ipiros@mou.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.