15 Ιουλ 2018

Το τίμημα της χυδαιότητας

Μόνη παρηγοριά για όσους έχουν μπαϊλντίσει με την οργιώδη ανοησία, συνδυασμένη με τη δυσώδη συκοφαντία: Οι δράστες θα πληρώσουν κάποια στιγμή το τίμημα της χυδαιότητάς τους


   Οφείλουμε να το ομολογήσουμε: Στο αλισβερίσι, στις συναλλαγές, στο πάρεδώσε, αυτή η κυβέρνηση δεν τα πάει καθόλου καλά. Δεν είναι σε θέση ούτε να παζαρέψει, σε αντίθεση με τους προηγούμενους -που έρχονται και ως επόμενοι, με διαφορά μάλιστα πάνω από δεκαπέντε μονάδες-, που είναι ειδικοί στο ζήτημα. Να, φερ’ ειπείν, η Ντόρα, που βρήκε τη λύση για τους δύο στρατιωτικούς μας που κρατάει ο Ερντογάν: Να δώσουμε τους εννιά τρομοκράτες -ξέρει αυτή ότι πρόκειται για ξαδελφάκια του Κουφοντίνα, δεν χρειάζεται να αποφανθεί η Δικαιοσύνη και έτσι να πάρουμε πίσω τους δικούς μας. Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, έξι το λαδόξιδο. Εννιά οχτώ, μάλιστα.
   Ενώ η κυβέρνηση; Δίνει τη Μακεδονία για να πάρει τις συντάξεις. Ύστερα φορτώνεται μερικές χιλιάδες πρόσφυγες για να ξεφορτωθεί χρέος. Το αποτέλεσμα; Αν πιστέψουμε τις ομάδες αλήθειας και φιλαλήθειας, της Ν.Δ., οι μεν συντάξεις παραμένουν στον αέρα -οχτάστηλο στα χτεσινά «ΜαριΝέα»-, η δε ρύθμιση για το χρέος δεν είναι παρά μια τρύπα στο νερό. Άσε που επί ξύλου κρεμάμενος είναι και ο ΦΠΑ στα νησιά με προσφυγικά βάρη. Άρα, δώκαμε, δώκαμε, φλουρί κωνσταντινάτο, και τι παίρνουμε; Βαρέλι δίχως πάτο. Το είπε και o έγκυρος και αξιόπιστος Κυρανάκης. Ενώ Κύριος οίδε άμα δώσουμε και κάτι τις από τα σύνορά μας στην Αλβανία τι διάολο θα πάρουμε. Μάλλον τίποτε.
   Αυτό τώρα, για να σοβαρευτούμε λίγο, λέγεται υπεύθυνη πολιτικά, ή και ώριμη εθνικά, στάση. Για να μην πούμε τι τραβάει η ενημέρωση του πολίτη. Και αναρωτιέται κανείς πού θα σταματήσει η οργιώδης ανοησία, συνδυασμένη με τη δυσώδη συκοφαντία, που έχουν μετατρέψει ένα μεγάλο κόμμα, με επιρροή στην ελληνική κοινωνία, σε χαλκείο. Μεγάλα μαγαζιά -κανάλια, εφημερίδες, sites σε εργαστήρια βιολογικού πολέμου. Και ανθρώπους που τους αναγνωρίζαμε ως σοβαρούς, εδώ και χρόνια, σε βαποράκια του Μητσοτάκη. Να προσπαθούν να αποδείξουν ότι δώσαμε τα πάντα χωρίς να πάρουμε τίποτε. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.
   Είναι δυστύχημα για τη χώρα αυτού του είδους η αντιπολίτευση. Δυστύχημα για τη δημοκρατία αυτού του είδους η ενημέρωση. Και δυστύχημα για όλους μας αυτού του είδους η εθνοκαπηλία. Μόνη παρηγοριά για όσους έχουν μπαϊλντίσει με όλα αυτά: Οι δράστες θα πληρώσουν κάποια στιγμή το τίμημα της χυδαιότητάς τους.
γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.