5 Ιουλ 2018

Αντιπολίτευση σε πανικό, το είπαν και φωναχτά άλλωστε...

Όσο η χώρα αναπνέει, τόσο ο αέρας της αντιπολίτευσης κόβεται. Και οι εκλογές είναι ακόμα μακριά...


   Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε πανικό. Η προσπάθειά της να δημιουργήσει ρήγμα ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα και να ρίξει την κυβέρνηση “από μέσα” αποδεικνύεται μόνο ευσεβής πόθος. Ενώ η τελευταία της ελπίδα, η εφαρμογή των μέτρων του 2019 - 2010, σκοντάφτει στην ελαστικότητα που φαίνεται να δείχνουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η οποία ανατρέπει πλήρως τον σχεδιασμό του Κ. Μητσοτάκη. Το είπαν και φωναχτά άλλωστε. Η ελαστική στάση του Μοσκοβισί στο θέμα της περικοπής των συντάξεων πλήττει τις εκλογικές προοπτικές της Νέας Δημοκρατίας, έγραψε ο «Φιλελεύθερος», το ημιεπίσημο όργανο της παράταξης.
   Αυτή είναι η αιτία της δυσαρέσκειας και των έντονων διαμαρτυριών που εκφράζουν από προχθές ο Μητσοτάκης και όλο το ηγετικό επιτελείο της Ν.Δ. Και από κοντά ο Ευ. Βενιζέλος, ισχυρίζεται πως η μη εφαρμογή των μέτρων θα βοηθήσει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό και την ενίσχυση του εθνολαϊκισμού στη χώρα. Βασικά, το έχουν χάσει εντελώς.
   Ούτε για μια στιγμή δεν έκατσαν να σκεφτούν πώς βλέπει η κοινωνία την απεγνωσμένη ανάγκη τους να εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις. Αλλά αν τους ενδιέφερε τι σκέφτεται η κοινωνία, θα είχαν απαντήσει και πώς χρεοκόπησαν τη χώρα. Και άλλα. Για τα δάνεια του «Κήρυκα» Χανίων, για τα δάνεια των κομμάτων τους, για το πώς συμπληρώνεται σωστά ένα τίμιο πόθεν έσχες, για τις off shore, για τη Novartis, για το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις σχέσεις με τον Φρουζή. Κατά τα άλλα, θέλουν περικοπές στις συντάξεις.
   Όσο η χώρα αναπνέει, τόσο ο αέρας της αντιπολίτευσης κόβεται. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και οι εκλογές είναι ακόμα μακριά.
το Κύριο Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.