16 Ιουλ 2018

Αδήλωτη εργασία: Όταν υπάρχει πολιτική βούληση, υπάρχει και αποτέλεσμα

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και θέτουν τη διαχωριστική γραμμή


   Η απορρύθμιση της εργασίας στα χρόνια του κ. Βρούτση και των ομοίων του ήταν συντριπτική για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία, την οικονομία, την κοινωνία στο σύνολό της και αυτό πλέον συνομολογείται από όλους (εκτός από αυτούς που το δημιούργησαν φυσικά). Σα να μην έφτανε ότι η ανεργία σκαρφάλωσε στο τερατώδες 27%, οι εργαζόμενοι ένιωσαν στο πετσί τους τι σημαίνει "αυτορρύθμιση της ελεύθερης αγοράς": Ο ένας στους πέντε δούλευε αδήλωτος ή υποδηλωμένος, δηλώνονταν δηλαδή ως τετραωρίτης και δούλευε φουλ 8ωρο, υποπληρωμένος και υποασφαλισμένος.
   Αυτό το γεγονός, η νεοφιλελεύθερη αντίληψη το θεωρεί ως φυσικό φαινόμενο της "ελεύθερης αγοράς". Κάθε άλλο παρά τέτοιο είναι όμως. Είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης. Έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεται κανείς τα εργασιακά δικαιώματα και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Κι εδώ, υπάρχει σαφής πολιτική διαχωριστική γραμμή, μεταξύ των δυνάμεων που επιλέγουν να προστατέψουν τους εργαζόμενους, την εργασιακή ειρήνη, την αξιοπρεπή εργασία και αυτών που δεν κρύβουν ότι είναι άλλο αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Είναι πολύ νωπά τα λόγια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι "το 8ωρο είναι ξεπερασμένο" και ακόμα πιο φρέσκια η κατάργησή του από τον Αυστριακό Πρωθυπουργό, κ. Κουρτς, που τόσο θαυμάζει ο κ. Μητσοτάκης.
   Όταν, λοιπόν, υπάρχει πολιτική βούληση, υπάρχει και απτό αποτέλεσμα. Και αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι και την βούληση έχει και αποτελέσματα φέρνει στην προστασία των εργαζομένων. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς τα ποσοστά αδήλωτης εργασίας, όπως αυτά διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια:
   - 2014: 19,17%
   - 2015: 16,48%
   - 2016: 13,58%
   - 2017: 12,4%
   Είναι για να πανηγυρίζει κανείς; Όχι βέβαια, έχει δρόμο ακόμα, αλλά, όπως φαίνεται, κινούμαστε προς στη σωστή κατεύθυνση.
   Έτσι, μόνο τον Μάιο, διενεργήθηκαν 982 έλεγχοι σε αποκλειστικά τουριστικές επιχειρήσεις, επιβλήθηκαν 325 πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.145.554,51 ευρώ, ενώ σε άλλες 43 περιπτώσεις παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας η διαδικασία επιβολής κυρώσεων είναι σε εξέλιξη.
   Παράλληλα, συνολικά 372 ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χώρους αγροτικών δραστηριοτήτων, πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, χώρους κατασκευαστικών δραστηριοτήτων και βιομηχανικές περιοχές, διενήργησαν, από τις 14 έως τις 19 Μαΐου 2018, το ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο κοινής δράσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση. Οι έλεγχοι αφορούσαν, κυρίως, την αδήλωτη εργασία, χρονικά όρια εργασίας εργαζομένων, αμοιβή των εργαζομένων, την εκπρόθεσμη κατάθεση πίνακα προσωπικού, τη μη ανάρτηση πίνακα προσωπικού, την απασχόληση ανηλίκου χωρίς βιβλιάριο εργασίας και την επίδειξη βιβλίου υπερωριών.
   Όπως δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας, επιβλήθηκαν 113 διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα) για παραβάσεις διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, συνολικού ποσού 703.436,87 ευρώ. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν να εργάζονται αδήλωτοι 41 εργαζόμενοι, σε διαφορετικό ωράριο ή σε ρεπό 67 εργαζόμενοι, ενώ σε 31 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
   Επίσης, μόνο το διάστημα 2016-17, έχουν γίνει 623 έλεγχοι στον κλάδο των τραπεζών και έχουν επιβληθεί 2.811.175 ευρώ πρόστιμα, στη συντριπτική τους πλειονότητα για παραβάσεις που αφορούν υποδηλωμένη εργασία.
   Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η αλλαγή στο τοπίο των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, που επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή, για την αντιμετώπιση ενός διαχρονικού προβλήματος στον εργασιακό χώρο. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, με την ψήφισή του, εισάγονται ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, ενώ διαμορφώνεται μία νέα αρχιτεκτονική στα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία, με στόχο την ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και τη δημιουργία νέων θέσεων πλήρους εργασίας, με τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.