1 Ιουλ 2018

Σε ισχύ από σήμερα το Μεταφορικό Ισοδύναμο, φθηνότερες μετακινήσεις και μεταφορές προϊόντων

- Μέχρι και 1363 ευρώ όφελος ετησίως για 4μελή οικογένεια
- Αλέξης Τσίπρας: Η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα


   Νέες φθηνότερες μετακινήσεις και μεταφορές προϊόντων με τα πλοία απολαμβάνουν από σήμερα 1η Ιουλίου οι μόνιμοι κάτοικοι και μόνιμοι απασχολούμενοι, όπως εκπαιδευτικοί και γιατροί, σε 49 νησιά του νησιωτικού συμπλέγματος.
   Σε ισχύ τίθεται, λοιπόν, από σήμερα Κυριακή, το μεταφορικό ισοδύναμο, δηλαδή η επιδότηση των μεταφορών σε 49 νησιά, ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα ενταχθούν όλα τα νησιά της χώρας. Με τη νέα ρύθμιση θα ωφεληθούν οι νησιώτες από τις μειώσεις στα κόμιστρα των επιβατών και των εμπορευμάτων.
   Με το νέο καθεστώς υπολογίζεται ότι μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να ελαφρύνει έως και 1353 ευρώ τον ετήσιο προϋπολογισμό της από την επιδότηση στις τιμές των εισιτηρίων.
   Μια τετραμελής οικογένεια σε περίπτωση που κάνει το σύνολο των ταξιδιών που δικαιούται μέσα στο εξάμηνο θα ωφεληθεί:
   - Αν διαμένει στο Κουφονήσι κατά 849 ευρώ
   - Στην Ψέριμο κατά 1.363 ευρώ
   - Στα Ψαρά 958 ευρώ
   - Στην Ανάφη 733 ευρώ
   - Στους Φούρνους 592 ευρώ
   - Στη Σαμοθράκη 526 ευρώ
   - Στην Κάλυμνο 664 ευρώ και
   - Στη Λέσβο έως και 384 ευρώ ανά εξάμηνο
   Για να ταξιδέψουν οι μόνιμοι κάτοικοι, θα πρέπει να τυπώσουν προηγουμένως, μέσω της ιστοσελίδας metaforikoisodynamo.gr, τους προσωπικούς τους κωδικούς, τους οποίους στην συνέχεια θα χρησιμοποιούν κάθε φορά στο πρακτορείο που εκδίδει τα εισιτήριά τους.
   Μέσα σε λίγες μέρες, το ποσό θα πιστώνεται αυτόματα στους λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο σύστημα Τaxis.
   Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 49 νησιά και από 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλα τα νησιά εκτός της Κρήτης, της Εύβοιας και της Λευκάδας. Στην πρώτη φάση του μέτρου, δηλαδή το δεύτερο εξάμηνο του 2018, θα απαιτηθούν περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το 2019 τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ.
   "Η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα" τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του στα social media.
   Συγκεκριμένα αναφέρει: "Η διατήρηση χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται την πίεση της προσφυγικής κρίσης, είναι ένα μόνο μέτρο ενίσχυσής τους. Εξισώνοντας το κόστος μετακίνησης, πιλοτικά για το 2018 και με προγραμματισμένη επέκταση του μέτρου για το 2019, η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.