16 Ιουλ 2018

Σε δίκη για κακούργημα ο δήμαρχος Μετσόβου και ο γαμπρός του Περιφερειάρχη της Ηπείρου

- "Το σκάνδαλο με τα ευρυζωνικά δίκτυα"
- Το έργο απεντάχθηκε και o Δήμος υποχρεώθηκε να επιστρέψει 250.000€
- Χρειάστηκαν 9 χρόνια για φτάσει ο φάκελος στον ανακριτή…


   Σύμφωνα με δημοσίευμα στο aftodioikisi.gr, βαριές κατηγορίες απαγγέλθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον δήμαρχο Μετσόβου, Κώστα Τζαφέα, στον Σπύρο Μπαλαμπέκο, γαμπρό (από την κόρη) του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε τρεις υπαλλήλους του Δήμου, αναφορικά με την υπόθεση που είναι γνωστή και ως το σκάνδαλο με τα ευρυζωνικά δίκτυα, που παραλήφθηκαν χωρίς να γίνουν.
   Μετά την απολογία τους στον ανακριτή Ιωαννίνων, με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο μεν δήμαρχος με χρηματική εγγύηση τριών χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο δε γαμπρός του κ. Καχριμάνη και οι υπάλληλοι του Δήμου με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μέχρι που να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης. Μετά από τον έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής, προέκυψε ότι το έργο αν και παραδόθηκε, δεν έχει υλοποιηθεί ποτέ!
   Επρόκειτο για την εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων στο Μέτσοβο, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ – Κοινωνία της Πληροφορίας, με 250.000 ευρώ το 2009.
   Δήμαρχος και τότε ο Κώστας Τζαφέας και αρμόδιος αντιδήμαρχος για την υλοποίηση και παραλαβή του έργου ο Σπύρος Μπαλαμπέκος.
   Μόνο που αυτό δεν έγινε ποτέ, οι εφαρμογές ήταν εκτός λειτουργίας και ο εξοπλισμός δεν ήταν εγκατεστημένος στο Μέτσοβο!
   Το σκάνδαλο απασχόλησε τον επόμενο δήμαρχο Νίκο Τσομπίκο και το δημοτικό συμβούλιο, που αποφάσισε να στείλει τον φάκελο στη Δικαιοσύνη, ενώ το έργο απεντάχθηκε και o Δήμος Μετσόβου υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα χρήματα.
   Χρειάστηκαν, όμως, εννιά χρόνια για φτάσει μέχρι τον ανακριτή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.