19 Ιουλ 2018

Μπήκε τέλος στην αγωνία των 49 συμβασιούχων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας

Με «εντέλλεσθε» των Ξανθού - Πολάκη πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους


   Η πολύμηνη αγωνία των 49 συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα και σίτιση του Νοσοκομείου Άρτας, που παρέμεναν απλήρωτοι από την 1η Ιανουαρίου, έλαβε επιτέλους τέλος.
   Οι 49 παρέμεναν απλήρωτοι, επειδή, όπως είναι γνωστό, η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνταν να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής τους. Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο, όμως δεν έλαβε ακόμα τις σχετικές αποφάσεις, παρά το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στα μέσα του καλοκαιριού και οι άνθρωποι βρίσκονταν σε απόγνωση.
   Έτσι, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης "το πήραν πάνω τους" και με το δικό τους «εντέλλεσθε» καταβλήθηκαν, από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Άρτας, τα δεδουλευμένα πέντε μηνών, που ανέρχονται συνολικά στο ύψος των 60.000 ευρώ. Με την ίδια διαδικασία αναμένεται να πληρωθεί και ο μήνας Ιούνιος.
   Ας ελπίσουμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο σύντομα θα λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και το οποίο, μάλλον προέρχεται από τους κόλπους του. Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι έχουν αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα να πληρώνονται για την εργασία που προσφέρουν.
   Και, όπως αυτή η κυβέρνηση έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της, βγάζοντας τους εργολάβους από τα Νοσοκομεία και προσφέροντας στους εργαζόμενους αξιοπρεπή εργασία, με απευθείας συμβάσεις, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, έτσι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται, με κάθε τρόπο τον κόσμο της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.