12 Ιουλ 2018

Για πρώτη φορά, 412 εργαζόμενοι αντί για απόλυση και επίδομα ανεργίας, διατηρούν στο ακέραιο τις συμβάσεις και το μισθό τους

Το επίδομα ανεργίας θα χορηγηθεί στην επιχείρηση, η οποία θα καταβάλει το σύνολο της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών για όσο παραμένουν μακριά από τα εργασιακά τους καθήκοντα


   Από την 1η Μαΐου 2018, και ύστερα από την εκτεταμένη πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της επιχείρησης “ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ”, στο Ν. Όλβιο Ξάνθης, 412 εργαζόμενοι που, ελλείψει αντικειμένου, δεν προσέρχονται στην εργασία τους, αντί απόλυσης και αντίστοιχης υπαγωγής τους στο επίδομα ανεργίας, θα διατηρήσουν στο ακέραιο τις συμβάσεις και το μισθό τους.
   Ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για πρώτη φορά, το επίδομα ανεργίας θα χορηγηθεί στην επιχείρηση, η οποία δεν θα προβεί σε καμία απόλυση και θα καταβάλει το σύνολο της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων καθ’ όλο το διάστημα για το οποίο παραμένουν μακριά από τα εργασιακά τους καθήκοντα, έως ότου αποκατασταθεί το τμήμα του εργοστασίου που καταστράφηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.