19 Ιουλ 2018

Την επόμενη Πέμπτη η επιστροφή των κρατήσεων ΑΚΑΓΕ σε 200.000 συνταξιούχους

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια αίτηση, θα δουν τα ποσά της επιστροφής απευθείας στους λογαριασμούς τους


   Στις 2 Αυγούστου πληρώνονται σε 196.897 συνταξιούχους του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα τα αναδρομικά ποσά από τις κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές συντάξεις.
   Δικαιούχοι των αναδρομικών είναι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που συνταξιοδοτήθηκαν από τον από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι και τον Απρίλιο του 2018, ενώ όπως έχει δηλώσει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, οι δικαιούχοι θα δουν τα ποσά της επιστροφής στους λογαριασμούς τους -την ερχόμενη Πέμπτη- επομένως δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια αίτηση.
   Να σημειωθεί ότι το ύψος του καταβαλλόμενου ποσού από την αναδρομική διόρθωση του ΑΚΑΓΕ ποικίλλει ανάλογα με την αρχική μεικτή σύνταξη και τον συντελεστή επανυπολογισμού που εφαρμόστηκε στο πλαίσιο του νόμου Κατρούγκαλου το καλοκαίρι του 2016.
   Συνολικά θα επιστραφούν 49 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο υπερβάλλον ποσό των κρατήσεων υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης των Γενεών για 22 μήνες (7/16 έως 4/2018). Υπολογίζεται ότι έξι στους δέκα δικαιούχους αναδρομικών, θα λάβουν ποσό 150-350 ευρώ και δύο στους δέκα δικαιούται υψηλότερα ποσά, δηλαδή πάνω από 350 ευρώ.
   Τα μεγαλύτερα ποσά, λόγω και των μεγαλύτερων κρατήσεων, προκύπτουν για πρώην εργαζόμενους της ΔΕΗ (μέσο ποσό 465 ευρώ), πρώην τραπεζοϋπαλλήλους της Εμπορικής (424 ευρώ), της Αγροτικής (396 ευρώ) και της πρώην Πίστεως - νυν Alpha (323 ευρώ), εργαζόμενους στον ΟΤΕ (398 ευρώ), στην ΕΡΤ και τον Τουρισμό (377 ευρώ), πρώην εργαζόμενους στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (256 ευρώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.