13 Ιουλ 2018

Αύξηση 20% (!) των τουριστικών ροών στην Ήπειρο, με εκτιμώμενα έσοδα 250 εκατ. ευρώ

Ήδη καταγράφεται αύξηση προσλήψεων και διαρκώς ενισχυόμενη σύνδεση τουρισμού - αγροτοδιατροφικού τομέα


   Αυξάνονται μέρα με την ημέρα οι ροές των τουριστών στην Ήπειρο και η αρχική εκτίμηση περί ανόδου της τάξης του 20% τείνει να επιβεβαιωθεί, με την έλευση εφέτος περίπου 850 χιλ επισκεπτών. Στην περίπτωση αυτή, τα έσοδα θα φτάσουν τα 250 εκατ. ευρώ.
   Αν και η Ήπειρος προσελκύει μόλις το 2,2% των ξένων τουριστών στην Ελλάδα, οι υπερδιπλάσιοι ρυθμοί αύξησης, σε σχέση με τον ρυθμό αύξησης πανελλαδικώς, σε συνδυασμό με τη διαρκή άνοδο του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος το 2028 εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύει σχεδόν το ¼ του ΑΕΠ, θα πυροδοτήσουν συνολικά την τοπική οικονομία.
   Εκτός των επιπλέον 800 πτήσεων στο Άκτιο, σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΤΕ, περίπου το 30% των τουριστών θα έρθουν οδικώς και κυρίως μέσω της Εγνατίας στην Ελλάδα.
   Ήδη καταγράφεται αύξηση προσλήψεων στον κλάδο και διαρκώς ενισχυόμενη σύνδεση του τουρισμού με τον αγροτοδιατροφικό τομέα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.