3 Ιουλ 2018

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση με 12,7 εκατ. ευρώ του σημαντικού έργου στην είσοδο της Ηγουμενίτσας

Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας – Εγνατίας Οδού και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας)


   Την προέγκριση ένταξης του έργου «Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας – Εγνατίας Οδού και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας)» στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) ανακοίνωσε με έγγραφό του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υποδομών-Μεταφορών).
   Το έργο, προϋπολογισμού 12,7 εκ. ευρώ, είχε δρομολογηθεί μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Ηπείρου και είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παράλληλα, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε αιτηθεί την ένταξή του στο ΣΠΕΜ. Με την προέγκριση ένταξης του έργου στο Στρατηγικό Πλαίσιο εξασφαλίζεται πλέον η ομαλή χρηματοδότησή του από κονδύλια του ΕΣΠΑ.
   Στο σχετικό έγγραφο τονίζεται πως το έργο «δεδομένου ότι διαθέτει επαρκή ωριμότητα, είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί στην επικείμενη αναθεώρηση του ΣΠΕΜ, διότι δεν διαφοροποιείται ως προς τις βασικές προτεραιότητες του ΣΠΕΜ και πρόκειται για έργο οδικής σύνδεσης το οποίο συμβάλλει στη διασύνδεση δευτερευόντων και τριτευόντων κόμβων με υποδομές του βασικού δικτύου ΔΕΔ-Μ( Λιμένας Ηγουμενίτσας, Εγνατία Οδός)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.