18 Ιουλ 2018

Ο ΣΚΟΥΦΑΣ γιορτάζει τα 120 χρόνια της Φιλαρμονικής, με συναυλία Δημήτρη Μπάση

Η Φιλαρμονική θα πλαισιώσει μουσικά μεγάλο μέρος του προγράμματος του γνωστού καλλιτέχνη

   Ήταν 1898, μόλις δύο χρόνια από την ίδρυση του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» το 1896, όταν το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση Φιλαρμονικής. Παρήγγειλε όργανα στον οίκο Μίλλερ της Βιέννης και προσέλαβε ως πρώτο μουσικό τον Νικ. Παναγόπουλο. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση έγινε θριαμβευτικά με σαράντα όργανα.
   Στα μετέπειτα χρόνια η Φιλαρμονική είχε ως επικεφαλής σπουδαίους Αρχιμουσικούς, τον Ν. Ρομποτή, τον Μ. Μάστορη, τον Μανάντερο και, όπως και η Μουσική Σχολή του «ΣΚΟΥΦΑ», όπου τα Αρτινόπουλα διδάσκονταν δωρεάν,  αγκαλιάστηκαν από την Αρτινή κοινωνία.
   Στις δεκαετίες του ’50 και ’60 η Φιλαρμονική βρισκόταν στο απόγειό της. Εξαίρετοι Αρχιμουσικοί διεύθυναν πολύ καλούς μουσικούς και γι’ αυτό δίκαια χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη Φιλαρμονική της Στεριανής Βορειοδυτικής Ελλάδας εκείνης της περιόδου.  
   Αύριο, 120 χρόνια αργότερα, ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» γιορτάζει την επέτειο από την ίδρυση της Φιλαρμονικής, διοργανώνοντας συναυλία με το δημοφιλή τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση.
   Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, στις 9:30 μ.μ. στην πλατεία Σκουφά.
  Η Φιλαρμονική του Συλλόγου θα πλαισιώσει μουσικά μεγάλο μέρος του προγράμματος του γνωστού καλλιτέχνη ο οποίος και στο παρελθόν έχει συνεργαστεί επιτυχώς με Φιλαρμονικές άλλων Δήμων και Συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.