20 Ιουν 2018

Ιστορική μέρα για την ελληνική κτηνοτροφία: Ιδρύεται Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας - VIDEO

Σε συμφωνία κατέληξαν οι επί πολλούς μήνες «αντιμαχόμενες» πλευρές, κτηνοτρόφοι και μεταποιητές, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου


   Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων (αιγοπροβατοτρόφων, γαλακτοβιομηχάνων και τυροκόμων) στο ΥΠΑΑΤ, με στόχο τη συμφωνία όλων στην κατάθεση ενός φακέλου για ίδρυση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.
   Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (Κύρτσιος, Λύκα, Αντωνίου) και των κτηνοτρόφων Θεσσαλίας (Παλάσκας), του ΣΕΚ (Μόσχος, Πεβερέτος, Διδάγγελος, Γίτσας) και της γαλακτοβιομηχανίας (Κάραλης), ενώ παρών ήταν και ο Γιάννης Βιτάλης, αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ, ως εκπρόσωπος της πρότασης-φακέλου που υπέβαλαν για αναγνώριση προς το ΥπΑΑΤ, Θεσσαλοί και ΠΕΚ.
   Μετά από μια συνεδρίαση, που διήρκεσε περισσότερες από δυόμιση ώρες και με τους τόνους να ανεβαίνουν κατά διαστήματα, οι επί πολλούς μήνες «αντιμαχόμενες» πλευρές έβαλαν νερό στο κρασί τους και συμφώνησαν στην κατάθεση κοινού φακέλου για την ίδρυση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.
   Μια εξέλιξη που λύνει τα χέρια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, που είχε πει σε πρόσφατη δημόσια δήλωσή του ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Τελικά η ελπίδα δεν πέθανε και η Διεπαγγελματική Οργάνωση αποτελεί γεγονός.



   Χαμογελαστοί και με εμφανή την ικανοποίηση βγήκαν από την αίθουσα των συσκέψεων του 6ου ορόφου του ΥπΑΑΤ οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων και των μεταποιητών, καθώς κατάφεραν να συμφωνήσουν και να επιτύχουν την πολυπόθητη σύμπνοια που τόσο ανάγκη έχει ο πολύπαθος χώρος της αιγοπροβατοτροφίας και η…ταλαιπωρημένη φέτα.
   Μετά τη συμφωνία όλων των εμπλεκομένων μερών, σε 15 μέρες στη Λάρισα θα γίνει συνάντηση, για να αποφασιστούν οι διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να τρέξει η σύσταση της διεπαγγελματικής, η οποία θα αναγνωριστεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
   Το ΔΣ της οργάνωσης θα είναι 11μελές και σε αυτό θα μετέχουν με 4 έδρες ο ΣΕΒΓΑΠ, 1 οι τυροκόμοι, 1 ο ΟΔΙΠΠΑΦ, 2 η ΠΕΚ, 2 ο ΣΕΚ και 1 η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.