2 Ιουν 2018

Αλέξης Τσίπρας: Οφείλουμε να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας - VIDEO

«Είναι δίκαιο, ο κόσμος της εργασίας να λάβει το μερίδιο που του αναλογεί από τη βελτίωση των συνθηκών»


   Μήνυμα στήριξης στον κόσμο της εργασίας στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στο Twitter, στο οποίο παραθέτει σχετικό βίντεο από την παρέμβασή του στην ανοικτή συνεδρίαση της 26ης Τακτικής ΓΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
   «Καθώς το σύνολο της ελληνικής οικονομίας αναπτύσσεται, οφείλουμε να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας, να επενδύσουμε στο μέλλον της χώρας, δίνοντας υπόσταση στα σχέδια ζωής και δημιουργίας των ανθρώπων» σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας.



Καθώς το σύνολο της ελληνικής οικονομίας αναπτύσσεται, οφείλουμε να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας, να επενδύσουμε στο μέλλον της χώρας δίνοντας υπόσταση στα σχέδια ζωής και δημιουργίας των ανθρώπων.

  Η βελτίωση των αποδοχών θα τονώσει την αποδοτικότητα
   «Σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να θέσουμε σε πιο σωστές βάσεις το εργασιακό πλαίσιο και να εξετάσουμε το βέλτιστο επίπεδο του κατώτατου μισθού» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στη Γ.Σ. του ΣΕΤΕ, προσθέτοντας ότι «για κάποιους αυτό είναι έγκλημα καθοσιώσεως, αλλά για εμάς είναι επιβεβλημένο, τόσο ηθικά αλλά και οικονομικά».
   Επεσήμανε ότι η «αναδιανομή είναι ο πραγματικός κινητήρας της ανάπτυξης» και σημείωσε ότι «είναι δίκαιο, ο κόσμος της εργασίας να λάβει το μερίδιο που του αναλογεί από τη βελτίωση των συνθηκών».
   Όπως είπε, «το επιχείρημα ότι η ανταγωνιστικότητα σημαίνει χαμηλό εργατικό κόστος έχει αποδειχθεί ότι είναι λανθασμένο», προσθέτοντας πως «όσο ελαστικοποιείται η εργασία, και αυτή είναι τάση στον παγκόσμιο καπιταλισμό, τόσο μειώνεται η αποδοτικότητα της εργασίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι εργαζόμενοι δεν αισθάνονται δέσμευση με την εργασία τους και δεν τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της δουλειά τους».
   «Πιστεύω λοιπόν ότι η βελτίωση των αποδοχών θα τονώσει την αισιοδοξία αλλά και την αποδοτικότητα του κόσμου της εργασίας» είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.