27 Ιουν 2018

O Θέμος... Μπαρμπαρούσης ζητεί «κέρματα» και «κρεμάλες»

Όταν βλέπεις έναν φυγόδικο, καταδικασμένο για μαύρα εκατομμύρια, να λυσσομανάει, δεν μπορεί, κάτι καλό θα 'χεις κάνει...


   Σε ένα ακόμα εμετικό του άρθρο στην κίτρινη ιστοσελίδα «Πρώτο Θέμα», ο Θέμος Αναστασιάδης ζήλεψε τη δόξα των χρυσαυγιτών προβλέποντας, με εκφράσεις πεζοδρομίου και ακροδεξιά ρητορική, το «πολιτικό τέλος» του Αλέξη Τσίπρα λόγω «Μακεδονικού»
   Στο εν λόγω άρθρο, που αρχικά είχε τίτλο «Μόνο κέρματα και κρεμάλες για τον προδότη Αλέξη Τσίπρα», ο εκδότης της κίτρινης εφημερίδας, η οποία έχει πολλάκις λειτουργήσει ως «πλυντήριο» των νεοναζί, άφησε κατά μέρους τα προσχήματα και εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στον πρωθυπουργό ο οποίος, σύμφωνα με τον Θ. Αναστασιάδη, «θα ‘ναι σε όλη τη ζωή του μόνο για "κέρματα" και "κρεμάλες"» (!) καθώς «η Μακεδονία θα γίνει ο πολιτικός τάφος του».


   Μπορεί ο τίτλος και η εισαγωγική φράση να άλλαξε σύντομα επί το... ηπιότερο («Κρεμάλες, κέρματα και προδοσία»), ωστόσο το ύφος και η ακραία ρητορική του κειμένου (για ευνόητους λόγους δεν «λινκάρουμε» το ακροδεξιάς κοπής λιβελογράφημα) παραπέμπουν ευθέως στη χρυσαυγίτικη «επιχειρηματολογία» περί προδοτών, όπως αυτή εκφράστηκε πρόσφατα και από το βήμα της Βουλής δια στόματος Μπαρμπαρούση.
   Με το άρθρο αυτό, στο οποίο συναντάμε χοντροκομμένη όλη την ατζέντα περί «ξεπουλημένων πολιτικών» οι οποίοι, μάλιστα «είναι έτοιμοι να κάνουν τα ίδια με τους Αλβανούς και ξερογλείφονται στην αυλή του Σουλτάνου, Ερντογάν», ο γνωστός εκδότης καθιστά περιττή την κυκλοφορία του φασιστικού «Μακελειού», το οποίο ξεπέρασε κατά πολύ σε χυδαιότητα.
   Σημειώνουμε ότι ο αρθρογράφος, κάνοντας προφανώς δεύτερες σκέψεις, συνεχίζει να «διορθώνει» διαρκώς σημεία του κειμένου, προκειμένου να αποφύγει τη «μοίρα» του πολιτικά ομογάλακτού του, Στ. Χίου. Ελπίζουμε να μην αποδώσει και αυτός, όπως ο Μπαρμπαρούσης, τα γραφόμενά του σε «ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική του έξαρση»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.