9 Ιουν 2018

Όλγα Γεροβασίλη: Ήρθε η ώρα να περάσει η ανάκαμψη στην καθημερινότητα των πολιτών

- Μετά από τους κόπους και τις θυσίες των πολλών, μπορούμε να κοιτάμε πάλι μπροστά
- Η χώρα ανακάμπτει και σχεδιάζει την μεταμνημονιακή εποχή με ένα πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο


   Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουνίου, στο Επιμελητήριο Άρτας, ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων, αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών» με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση, με την παρουσία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.
   Για πρώτη φορά, ο κ. Κουρμούσης είχε μιλήσει σε αντίστοιχη εκδήλωση στον ΣΚΟΥΦΑ, πέρυσι, όταν είχε παρουσιάσει την πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού. Η περυσινή εκδήλωση είχε διοργανωθεί από την Ένωση Φοροτεχνικών Άρτας-Φιλιππιάδας, καθώς η τότε Διοίκηση του Επιμελητηρίου έδειξε απροθυμία (sic) στην πρόταση της Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
   Σκοπός της χθεσινής εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Άρτας, ήταν να υπάρξει ενημέρωση για τις θετικές εξελίξεις στο ζήτημα του εξωδικαστικού μηχανισμού, μετά την επιτυχή διαπραγμάτευση, που μεσολάβησε από πέρυσι, κατά την οποία η κυβέρνηση μπόρεσε να διευρύνει τον αριθμό και τις κατηγορίες των επαγγελματιών, που μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό ρύθμισης χρεών.
   Έτσι, μετά την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε οι βελτιώσεις νομοθετούνται, περίπου το 99% των επιχειρήσεων, ελευθεροεπαγγελματιών και αγροτών της χώρας, που πληρούν τις προϋποθέσεις, θα μπορούν να επωφεληθούν από τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των χρεών τους.
   Η Όλγα Γεροβασίλη, κατά τον χαιρετισμό της, ανέφερε μεταξύ άλλων:
   Τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο ελληνικός λαός μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του, υποσχεθήκαμε ότι θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα με στόχο στη λήξη της τριετίας η χώρα να αφήσει πίσω της όλα αυτά που την έφεραν ως εδώ και με ό,τι συνεπάγεται για την προσωπική ζωή του καθένα.
   Και σήμερα, μετά από τους κόπους και τις θυσίες των πολλών, μπορούμε να κοιτάμε πάλι μπροστά.
   Η χώρα ανακάμπτει και σχεδιάζει την μεταμνημονιακή εποχή με ένα πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο.
   Ήρθε η ώρα να περάσει η ανάκαμψη στην καθημερινότητα των πολιτών.
   Η προσπάθεια μας από την πρώτη στιγμή ήταν η ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων.
   Η πολυετής κρίση έπληξε καίρια ελεύθερους επιχειρηματίες, επιχειρήσεις, αγρότες, τους οδήγησε στο να μη μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η ανάταξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αποτελεί βασική προτεραιότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού.
   Σε αυτά τα πλαίσια, λειτουργεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός, τον οποίο συνεχώς προσπαθούμε να βελτιώνουμε, απαντώντας στις πραγματικές ανάγκες.
   Για την ενημέρωση των πολιτών έχουν δημιουργηθεί 30 Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) σε όλη την Ελλάδα, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας.
   Μεταξύ των οποίων και το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) στην Άρτα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτεμβρίου του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.