19 Ιουν 2018

Ευρεία συνάντηση εργασίας στην Άρτα και «Τοπικό Σχέδιο Δράσης» για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού

Στα πλαίσια κατάρτισης του προγράμματος για την προστασία των προστατευόμενων ειδών στον Αμβρακικό από το Υπουργείο Περιβάλλοντος


   Ευρεία συνάντηση εργασίας με θέμα «Τοπικό Σχέδιο Δράσης» για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και παρουσία του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη, στο κτίριο της Π.Ε. Άρτας.
   Στη συνάντηση, η οποία ήταν καθοριστική ως προς τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, κλήθηκαν να παρευρεθούν υπηρεσίες και φορείς, που θα εμπλέκονται στην εφαρμογή του «Τοπικού Σχεδίου Δράσης», προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντιπροσωπευτικότητα των θέσεων και απόψεων τους.
   Σε ένα γόνιμο διάλογο οι συμμετέχοντες (εκπρόσωποι Δήμων, Αστυνομίας, Λιμεναρχείου, Κυνηγετικοί σύλλογοι κλπ), από Πρέβεζα και Άρτα, συζήτησαν όλες τις παραμέτρους του «Τοπικού Σχεδίου Δράσης», για την προστασία των προστατευόμενων ειδών της άγριας πανίδας στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, οι οποίοι λόγω χωρικής αρμοδιότητας, ειδικών γνώσεων και εμπειρίας, εμπλέκονται στην προστασία και παρακολούθηση των ειδών άγριας πανίδας και γενικότερα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
   Το όλο εγχείρημα εντάσσεται στα πλαίσια κατάρτισης του προγράμματος για την προστασία των προστατευόμενων ειδών στον Αμβρακικό από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το προσχέδιο του οποίου βρίσκεται σε διαβούλευση.
   Σύμφωνα με το «Τοπικό Σχέδιο Δράσης», καθορίζεται σε τοπικό επίπεδο η διαδικασία αξιολόγησης και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων με τη λαθροθηρία υπηρεσιών και λοιπών φορέων, καθώς και οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες για τον εν γένει επιχειρησιακό συντονισμό τους, ώστε να αξιοποιούνται τα διαθέσιμα μέσα και ο εξοπλισμός τους για τον εντοπισμό και τον έλεγχο περιστατικών λαθροθηρίας στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού και της ευρύτερης περιοχής.
   Οι εμπλεκόμενοι φορείς σε ετήσια βάση, μετά από σχετική πρόσκληση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας που θα έχει τη μέριμνα για τη σύγκληση της ετήσιας σύσκεψης, θα παρουσιάζουν τα προγράμματα φύλαξης του εθνικού πάρκου, θα αξιολογούν τυχόν περιστατικά λαθροθηρίας που αντιμετώπισαν και θα λαμβάνουν αποφάσεις για τη βελτίωση, σε επιχειρησιακό επίπεδο, της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητάς τους.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.