28 Ιουν 2018

Τα "εγκλήματα" Μίχαλου που οδήγησαν στη διαγραφή του ως... "Δούρειου Ίππου"!

- Αν αναρτούσε ακροδεξιά ή ρατσιστικά σχόλια στο Twitter ή αν προέτρεπε σε βία, δεν θα τον είχε πειράξει κανένας
- Η απάντηση Μίχαλου και το μήνυμά του προς τον Μητσοτάκη


   Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε χθες τον Κωνσταντίνο Μίχαλο ως «δούρειο ίππο» -προφανώς του ΣΥΡΙΖΑ.
   Τα παραπτώματα του κ. Μίχαλου είναι: Ότι εκφράστηκε θετικά για την απόφαση του Eurogroup, για την οποία έχει εκφραστεί θετικά όλη η Ευρώπη. Ότι μίλησε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και τη χαιρέτισε ως συνέχεια της γραμμής που διαμόρφωσε το κόμμα του το 2008. Και ότι εξέφρασε επανειλημμένα την αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου σε σενάρια πρόωρων εκλογών την ώρα που το κόμμα του τις απαιτούσε.
   Είναι προφανές ότι στη Ν.Δ. η έκφραση διαφορετικής άποψης θεωρείται αντίθετη “με τις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης”. Άλλωστε για το ίδιο παράπτωμα έχουν διαγραφεί στο παρελθόν και άλλα στελέχη του κόμματος, όπως η Κατερίνα Παπακώστα και ο Ευάγγελος Αντώναρος.
   Αν αναρτούσαν ακροδεξιά ή ρατσιστικά σχόλια στο Twitter, αν προέτρεπαν σε βία, ακόμα και αν συνομιλούσαν με έγκλειστους βαρυποινίτες του κοινού ποινικού δικαίου, δεν θα τους είχε πειράξει κανένας. Η έκφραση διαφορετικής άποψης όμως τους καθιστά “δούρειους ίππους” του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως, ενδεχομένως, και τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Σία Κοσιώνη, στην οποία ο “Φιλελεύθερος”, ημιεπίσημο όργανο της Ν.Δ., εξαπέλυσε προχθές δριμεία επίθεση επειδή δεν έκανε τις σωστές ερωτήσεις στον Κ. Μητσοτάκη.
   Δεν είναι σαφές με βάση ποιες “αρχές” και ποιες “αξίες” διαγράφει η Ν.Δ. τα στελέχη της το ένα μετά το άλλο. Το μόνο που μπορεί να επισημάνει κάποιος είναι ότι τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν σε κανένα άλλο σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, οποιασδήποτε πολιτικής οικογένειας. Κατά τα άλλα, σε κάθε δεύτερη κουβέντα τους φωνάζουν για Μαδούρο και Βενεζουέλα...
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

   Για αψυχολόγητη κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχετικά με τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία και συνέστησε στον πρόεδρο του κόμματος ψυχραιμία. 
   Σε μακροσκελή δήλωσή του, ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε αντιδημοκρατική τη διαδικασία της διαγραφής του και σχολίασε ότι από θίγεται ο κ. Μητσοτάκης «που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του».
   «Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία», καταλήγει ο κ. Μίχαλος.
   Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Πρώτα απ όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Π.Ε. της ΝΔ συμμετέχω  εξ οφίτσιο,  καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην ΠΕ του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθειά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.

Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα «ατοπήματα» όπως:

1. Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!
2. Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!
3. Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.
4. Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!
5. Και το κυριότερο, «κατηγορούμαι» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!
Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του  έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.

Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.
Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.