23 Ιουν 2018

Συνάντηση Όλγας Γεροβασίλη με τον Διευθυντή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΟΗΕ και σύσταση κοινής ομάδας εργασίας

Στο Συνέδριο του ΟΗΕ για το ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης, που πραγματοποιείται στο Μαρόκο


   Στο πλαίσιο του Συνεδρίου του ΟΗΕ, για το ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης στην επίτευξη των στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με ορίζοντα το 2030, πραγματοποιήθηκε εκτενής συνάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Όλγας Γεροβασίλη, και του Γενικού Γραμματέα, κ. Γρηγόρη Θεοδωράκη, με τον Διευθυντή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΟΗΕ, κ. Vincenzo Aquaro.
   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα, επισημάνθηκε η επιτυχής προσπάθεια της χώρας στην επίτευξη των στόχων της, η οποία αποτυπώνεται και με την συνεχή βελτίωση των δεικτών που σχετίζονται με τη Δημόσια Διοίκηση και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, όπως επισημάνθηκε και από μεριάς του κ. Vincenzo Aquaro.
   Επιπλέον, συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του ΟΗΕ στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αλλά και η ενσωμάτωση των στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030 στις πολιτικές προτεραιότητες του Υπουργείου, ενισχύοντας τις υπάρχουσες συνεργασίες με πρωτοπόρες χώρες στον τομέα αυτό.
   Επίσης, συζητήθηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας Ελλάδας-ΟΗΕ, ώστε να εξειδικευθούν αναλυτικότερα οι κοινοί τομείς προτεραιότητας και να προταθούν ειδικές στοχευμένες δράσεις σε ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
   Στο περιθώριο της συνάντησης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δέχτηκε τα συγχαρητήρια στελεχών του ΟΗΕ για την ιστορική απόφαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018, με την κ. Γεροβασίλη να τονίζει ότι «η συμφωνία στο τελευταίο Eurogroup εγγυάται την οριστική επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα της Ευρώπης.
   Πλέον, η Ελλάδα με αισιοδοξία και ένα πλήρες, αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο παρακολουθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, σχεδιάζει την επόμενη μέρα της, μια μέρα δημιουργίας, κοινωνικής ευημερίας και αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.