13 Ιουν 2018

Μεγάλη νίκη Αλμπάνη και του νέου μεγάλου Πανεπιστημίου της Ηπείρου, παρά τα... τηλέφωνα Ν.Δ.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα γύρισε την πλάτη σε όσους θέλησαν να παίξουν αντιπολιτευτικά παιχνίδια σε βάρος του Πανεπιστημίου


   Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης κέρδισε χθες, στο δεύτερο γύρο, τη «μάχη της πρυτανείας», με 287 ψήφους, έναντι 239 του Γιάννη Γεωργίου. Έτσι, θα είναι ξανά πρύτανης, μετά από ένα διάστημα στην αντιπρυτανική θέση, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
   Το πρυτανικό σχήμα που προέκυψε από τις εκλογές, είναι το εξής:
   Πρύτανης: Τριαντάφυλλος Αλμπάνης
   Αντιπρυτάνεις: Μηνάς Πασχόπουλος, Σπύρος Γεωργάτος και Σταύρος Νικολόπουλος
   Μια ακόμα θέση θα καλύψει εξ οφίτσιο ο πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου.
   Στον πρώτο γύρο προχθές, ο κ. Αλμπάνης δεν εκλέχτηκε για λίγες ψήφους. Τελικά, παρά την κοινή στάση των κ.κ. Θυφρονίτη και Γεωργίου, κέρδισε τις εκλογές.
   Να σημειωθεί ότι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση εναντίον του κ. Αλμπάνη, καθώς πολιτικοί παράγοντες της Ν.Δ. πίεζαν με τηλεφωνήματα ανθρώπους, που στήριξαν τον κ. Αλμπάνη στον πρώτο γύρο, να αλλάξουν στάση.
   Αλλά και ο υποψήφιος Γιώργος Θυφρονίτης, που έμεινε τρίτος στον πρώτο γύρο, άρα και εκτός δεύτερου γύρου, κάλεσε σε ψήφο υπέρ του Γιάννη Γεωργίου. Το κείμενο της ανακοίνωσης δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: «Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε μαζικά στην αυριανή επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη και να στείλετε το μήνυμα στο υπουργείο και στους τοπικούς εκφραστές του ότι η πολιτική τους δεν είναι αποδεκτή από την πανεπιστημιακή κοινότητα»
   Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, πριν τις εκλογές του πρώτου γύρου, ο κ. Θυφρονίτης είχε «καλωσορίσει» τον κ. Γεωργίου στο μέτωπο κατά της συγχώνευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-ΤΕΙ Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.