28 Ιουν 2018

Τα προϊόντα Π.Ο.Π. της Ηπείρου παρουσιάστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου - VIDEO

Εκδήλωση γαστρονομίας με Ηπειρώτες σεφ και Ηπειρώτικα προϊόντα στο εστιατόριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


   Στην ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και τη σύνδεσή τους, μέσω της γαστρονομίας, με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αποβλέπει σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου.
   Είναι η τρίτη χρονιά που ο έλληνας ευρωβουλευτής οργανώνει την προβολή των ελληνικών προϊόντων, προκειμένου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «να δείξουμε το πρόσωπο της πραγματικής Ελλάδας έναντι των επιθέσεων που δέχθηκε τα τελευταία χρόνια και να δείξουμε όλους τους άξιους δημιουργούς που δουλεύουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες».
   Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του έλληνα ευρωβουλευτή, για την εξαγωγική προώθηση των εν λόγω προϊόντων, έχουν προγραμματιστεί επαφές ανάμεσα στους έλληνες παραγωγούς και τοπικούς διανομείς του Βελγίου, που δραστηριοποιούνται στην κεντρική Ευρώπη με «προξενητή το γραφείο μου», δηλώνει χαριτολογώντας ο κ. Κούλογλου, ενώ στην προσπάθεια συμμετέχει και η ελληνική μόνιμη διπλωματική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες.
   Το μεσημέρι της Τρίτης 26 Ιουνίου, στη συνέντευξη που δόθηκε από τον κ. Κούλογλου με θέμα : «Η σημασία των ΠΟΠ προϊόντων της Ελλάδος και τρόποι προώθησής τους στο εξωτερικό», με τη συμμετοχή στο πάνελ του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, της διευθύντριας γραφείου ΕΟΤ BENELUX Ελένης Σκαρβέλη και του σεφ Μάνου Μακρυγιαννάκη ακούστηκαν οι επιδιώξεις και οι προβληματισμοί των εκπροσώπων των περιφερειών απ όλη την Ελλάδα.
   Ο κ. Καχριμάνης επέμεινε στην ανάγκη της ελληνικής παρουσίας στις διεθνείς εκθέσεις ώστε να γίνονται γνωστά τα ελληνικά προϊόντα και τόνισε την ανάγκη να βοηθήσει η Περιφέρεια την Ελλάδα «να αλλάξει σελίδα».
   Ο Περιφερειάρχης, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υπογράμμισε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων Π.Ο.Π. της Ηπείρου και τη συμβολή τους στην αγροτική ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια του πρωτογενούς τομέα.


   Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι εκδηλώσεις προώθησης των ελληνικών προϊόντων συνεχίστηκαν με τεράστια επιτυχία στο εστιατόριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με εκδήλωση γαστρονομίας. Σε αυτή παρασκευάστηκαν από Ηπειρώτες σεφ και προσφέρθηκαν Ηπειρωτικά προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ, όπως φέτα, κεφαλογραβιέρα, γαλοτύρι, κονσερβολιές Άρτας, κρασιά αλλά και με προϊόντα του αγροτικού καλαθιού της Περιφέρειας όπως τραχανάς, πάστα ελιάς, γιαούρτι κτλ. καθώς και με παραδοσιακές ζεστές πίτες και εδέσματα.
   Μιλώντας σε πολίτες και δημοσιογράφους από διάφορες χώρες, ο κ. Αλ. Καχριμάνης, τόνισε ότι η εκδήλωση δίνει μια ακόμη ευκαιρία προβολής των προϊόντων-«ταυτότητα» της Ηπείρου, για να εξηγήσει ότι αυτά οφείλουν την ξεχωριστή ποιότητα και τα γευστικά χαρακτηριστικά τους στο φυσικό περιβάλλον και στη βιοποικιλότητα της περιοχής, στην οποία φύονται περί τα 5.000 διαφορετικά είδη φυτών.



   Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι Περιφέρειες Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής. Επίσης παρέστησαν η διευθύντρια γραφείου ΕΟΤ BENELUX Ελένη Σκαρβέλη, και ο Μάνος Μακρυγιαννάκης, σεφ του ελληνικού εστιατορίου στις Βρυξέλλες “Φίλεμα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.