26 Ιουν 2018

Διήμερη επίσκεψη στην Άρτα του Ρουμάνου Πρέσβη, για συνεργασία σε εμπορικό και τουριστικό επίπεδο - ΦΩΤΟ

Επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες, συνάντηση με τους εξαγωγείς – μεταποιητές και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Καταλυμάτων Αγροτουρισμού, ξενάγηση στα μνημεία της Άρτας


   Επίσκεψη στην Άρτα πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα, Lucian Fatu. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Αρταίων και του Δήμου Φαγκαράς της Ρουμανίας και της επικείμενης υπογραφής αδελφοποίησης των δύο Δήμων.
    Ο κ. Fatu είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Άρτας, το πρωί του Σαββάτου, με τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, όπου ενημερώθηκε για τον Δήμο, τα χαρακτηριστικά του, αλλά και το προφίλ της ίδιας της Άρτας. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Τράμπας, Δημήτρης Σφήκας, Μιχάλης Κοτσαρίνης και Γιώργος Λιλής, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρώην Αντιδήμαρχοι Κώστας Χαρακλιάς και Μιχάλης Βλάχος, καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος.


   Παράλληλα, έγινε επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής που είτε έχουν, είτε επιθυμούν να έχουν εξαγωγική δραστηριότητα στη Ρουμανία, ενώ την Κυριακή το πρωί υπήρξε συνάντηση στο Επιμελητήριο με παραγωγούς και εκπροσώπους Αρτινών επιχειρήσεων που επιθυμούν να εξάγουν στην Ρουμανία.





   Συγκεκριμένα, έκτακτη συνάντηση του Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα με τους εξαγωγείς – μεταποιητές και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Καταλυμάτων Αγροτουρισμού Άρτας «ο Άραχθος» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι, στο Επιμελητήριο Άρτας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Γκολομάζου στον πρέσβη, ο οποίος βρισκόταν στην Άρτα προσκεκλημένος από τον Δήμο Αρταίων.


   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού, μεταξύ του νομού Άρτας και της Ρουμανίας.
   «Ως Επιμελητήριο Άρτας στοχεύουμε στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την προώθηση των αρίστης ποιότητας προϊόντων μας και μας ενδιαφέρει η περαιτέρω βελτίωση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρουμανία, αλλά και η προβολή της Άρτας ως τουριστικού προορισμού», επισήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ.Γιάννης Γκολομάζος, ζητώντας από τον Ρουμάνο πρέσβη να συμβάλλει στη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και την προώθηση των Αρτινών προϊόντων στην ρουμάνικη αγορά.
   Από την πλευρά του ο κ. Lucian Fatu αναφέρθηκε στη μακρόχρονη φιλία των δύο λαών και υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση διεύρυνσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.


   Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι επιχειρηματίες, οι οποίοι υποστήριξαν πως οι περισσότεροι διαθέτουν ήδη, τα προϊόντα τους στην Ρουμάνικη αγορά, αναφέρθηκαν σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν βοήθεια για την επίλυσή τους.
   Όπως καταδείχθηκε από τη συζήτηση, υπάρχει υψηλό επίπεδο συνεργασίας των εξαγωγικών επιχειρήσεων και η ρουμάνικη αγορά ήδη έχει αγκαλιάσει τα Αρτινά προϊόντα.
   Ιδιαίτερος διάλογος αναπτύχθηκε για τη διοργάνωση επιχειρηματικών στοχευμένων συναντήσεων τόσο στον τομέα του εμπορίου όσο και σε αυτόν του τουρισμού, έτσι ώστε να προκύπτει μέγιστη αποτελεσματικότητα.


   Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, πρόσφερε στον πρέσβη ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα και έναν τουριστικό οδηγό της Άρτας.


   Παράλληλα, ο κ. Fatu ξεναγήθηκε στην «Πολιτιστική Διαδρομή» που ετοιμάζει ο Δήμος Αρταίων και αφορά την ενιαία ανάδειξη των μνημείων που βρίσκονται μέσα στον Αστικό ιστό της Άρτας. Ειδικότερα η διαδρομή αυτή ξεκινά από το Ιστορικό Γιοφύρι, περνά μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο, συνεχίζει στη Δυτική Νεκρόπολη, στο Πολυάνδριο, στην Παρηγορήτισσα, στο Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας, στην Αγία Θεοδώρα, στον Άγιο Βασίλειο και καταλήγει στο Κάστρο της πόλης.



   Να σημειωθεί ότι ο Πρέσβης παρακολούθησε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν το Σαββατοκύριακο στα πλαίσια του εορτασμού των 137ων «Ελευθερίων» της Άρτας, ενώ παρέστη και στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παρηγορήτισσας.
   «Η επίσκεψη του κ. Πρέσβη εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε ξεκινήσει με την Ρουμανική πλευρά για την αδελφοποίηση με το Δήμο του Φαγκαράς, μια περιοχή που έχει πάρα πολλά όμοια στοιχεία με την Άρτα. Μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση, αλλά και μέσα από τη συνεργασία με την Πρεσβεία της Ρουμανίας θέλουμε να προβάλλουμε τόσο την περιοχή μας, όσο και τα αγροτικά μας προϊόντα, δίνοντας μια ευκαιρία στις επιχειρήσεις της Άρτας να αποκτήσουν εξωστρέφεια και στη συγκεκριμένη αγορά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
   Και συνεχίζει: «Ο κ. Πρέσβης έμεινε ενθουσιασμένος με την περιοχή και τις προοπτικές που έχει και η συνεργασία θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον, ώστε να μετουσιώσουμε σε πράξη το ενδιαφέρον που υπάρχει και από τις δύο πλευρές για εμπορική, τουριστική και πολιτιστική συνεργασία. Σε ο, τι αφορά τον τουρισμό, θέλουμε να βάλουμε την Άρτα στον χάρτη της συγκεκριμένης τουριστικής αγοράς, καθώς κάθε χρόνο έρχονται στην Ελλάδα σχεδόν 1,2 εκ. Ρουμάνοι τουρίστες, για αυτό στοχεύουμε στην ανάδειξη της περιοχής μας ως προορισμού θρησκευτικού και εναλλακτικού τουρισμού. Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων συνεχίζουμε καθημερινά να αγωνιζόμαστε για το παρόν, αλλά και για το αύριο της περιοχής μας, προωθώντας τα εξαιρετικά προϊόντα μας, τις εξαγωγικές μας επιχειρήσεις και προβάλλοντας τις ομορφιές της Άρτας σε νέες αγορές-στόχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.