19 Ιουν 2018

Ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στα Πράμαντα

Γίνεται πράξη η δέσμευση του Φεβρουαρίου, ικανοποιώντας ένα πάγιο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και θωρακίζοντας την ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων

   Στη διαδικασία έκδοσης βρίσκεται το ΦΕΚ για την ίδρυση και λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Πράμαντα, έδρα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.
   Το γεγονός χαιρετίστηκε ως ένα σημαντικό και αποφασιστικό βήμα για την θωράκιση της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων.
   Το χρονικό αυτής της πολύς θετικής εξέλιξης έχει ως εξής:
   Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, καθώς είναι ένας από τους πιο δύσβατους και απομακρυσμένους δήμους, με την εμπειρία να δείχνει ότι απαιτείται τουλάχιστον μία ώρα, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς, προκειμένου να μεταβούν οι Πυροσβεστικές υπηρεσίες.
   Στα τέλη Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, παρουσία και του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, συμπατριώτη μας (από το Βαθύκαμπο Τζουμέρκων) Δήμου Αναγνωστάκη και αμέσως μετά ο Γιάννης Σεντελές συναντήθηκε και με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Τερζούδη. Ο Δήμαρχος, κατά τις συναντήσεις του, επαναβεβαίωσε την πρόθεση του Δήμου να σταθεί αρωγός σε ό,τι αφορά στις αναγκαίες υποδομές για τη λειτουργία του Κλιμακίου, το οποίο θα εγκατασταθεί σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος.
   Το επόμενο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, σε συνεργασία με το Δήμο, εξέτασαν λεπτομερώς όλες τις σχετικές παραμέτρους.
   Κι έτσι, φτάσαμε στο σήμερα, όπου γίνεται πράξη η δέσμευση του Φεβρουαρίου και ικανοποιείται ένα πάγιο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.