1 Ιουν 2018

Πέρασαν 18 χρόνια, αλλά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Φιλιατών δεν είναι πλέον... Γεφύρι της Άρτας! - ΦΩΤΟ

Εγκαινιάστηκε σήμερα, σε πλήρη λειτουργική κατάσταση, από τον Παύλο Πολάκη


   Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι τα εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Φιλιατών που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα.
   Πρόκειται, για ένα έργο που ξεκίνησε το 2000 και χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια για να εγκαινιαστεί σε λειτουργική κατάσταση, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Υγείας, της 6ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Διαχειριστικής Αρχής.
   Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, το έργο είχε τελειώσει πρακτικά το 2013, είχε βανδαλιστεί, έγιναν οι απαραίτητες επισκευές που χρειαζόταν, ενώ ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η προμήθεια του εξοπλισμού, η αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου Φιλιατών προκειμένου να συμπεριλάβει το ΤΕΠ, η αξιοποίηση των ιατρών που εργαζόταν στα παλιά ιατρεία του ΙΚΑ και η μεταφορά εκεί του ΕΚΑΒ.


   Ο κ. Πολάκης τόνισε πως τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση κατέβαλε μια τεράστια προσπάθεια για να ισορροπήσει το σύστημα Υγείας που κατέρρεε και πως, με σχεδιασμό, ο χώρος έχει ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό, αξιοποιώντας κάθε δυνατό πρόγραμμα η χρηματοδοτικό εργαλείο.
   «Μετά τον Αύγουστο, που η χώρα βγαίνει από αυτόν τον 8ετή λαβύρινθο, είναι προφανές πως πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με προτεραιότητες, κατανομές χρηματοδοτήσεων, προγραμματισμό προλήψεων, θα συζητηθούν σε μία άλλη βάση από την κυβέρνηση συνολικά» τόνισε ο αν. υπουργός και σημειώνοντας πως «πρέπει να ενισχυθεί και ο χώρος της Παιδείας, γιατί αυτή τη διετία ενισχύθηκε ο τομέας της Υγείας με απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», «πρέπει να ενισχυθούν και άλλοι τομείς», επισήμανε πως «τώρα πάμε σε άλλο κανόνα προσλήψεων, 1 προς 1, αυτό δίνει άλλες δυνατότητες».


   Η κατασκευή και ο εξοπλισμός του ΤΕΠ, ύψους 9,2 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου.
   Με τα εγκαίνια του ΤΕΠ, ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκδηλώσεων «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου -Europe in my Region» που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.


   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρος Δερδεμέζης, οι διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», οι δήμαρχοι των δήμων της Ηγουμενίτσας και εκπρόσωποι των άλλων τοπικών αρχών.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
φωτο: left, epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.