5 Ιουν 2018

Το #12ο_σημειο αποκαλύφθηκε στις ειδήσεις

- «Αρχάγγελος» της νομιμότητας
- Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Το κήρυγμα Μητσοτάκη περί νομιμότητας βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καναλιών που προέβαλαν τα φαινόμενα «ανομίας». Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων το Μακεδονικό, η συζήτηση για το χρέος και η στάση του ΔΝΤ, η επίθεση αντιεξουσιαστών στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, η εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση με βόμβες μολότοφ στη Θεσσαλονίκη, η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία, η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο, ρεπορτάζ από το αστυνομικό δελτίο...


   Όσο στη Ν.Δ. ψάχνουν τον 12ο λόγο «γιατί με τον Κυριάκο», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε ως «αρχάγγελος» της νομιμότητας, πιστός στο ακροδεξιό δόγμα «νόμος και τάξη».

   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

Εργαστήκαμε σκληρά για να έρθει αυτή η εποχή ανάκαμψης στην οικονομία

Στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων 2018 μίλησε ο πρωθυπουργός. (αναλυτικά)

Τελευταίο «σπριντ» για τέταρτη αξιολόγηση και ρύθμιση του χρέους

Την Πέμπτη συνεχίζεται η συζήτηση για το χρέος στο Παρίσι, μέχρι τις τις 14 Ιουνίου θα έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο στην ελληνική Βουλή - «Το αν θα συμμετέχει ή δεν θα συμμετέχει το ΔΝΤ είναι ένα δικό του θέμα», το μήνυμα της Αθήνας. (αναλυτικά)

Reuters: Η ανάκαμψη της Ελλάδας τονώνει τις ελπίδες για επιτυχή έξοδό της από τα μνημόνια

Ανάπτυξη 2,3% το πρώτο τρίμηνο του έτους. (αναλυτικά)

«Ταβάνι» συσπείρωσης για τη Ν.Δ. με κλείσιμο της ψαλίδας

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα της διαφοράς τον Μάιο, συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες στους οποίους η ΝΔ προηγείτο με 10 μονάδες. (αναλυτικά)

Ευ. Τσακαλώτος: Μόνιμες οι φορο-μειώσεις από το 2019

Μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019 και επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για μόνιμες παρεμβάσεις που θα διευρύνονται στο διάστημα έως και το 2022, προαναγγέλλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. (αναλυτικά)

«Η επίλυση του Μακεδονικού θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον σταθερότητας στα Βαλκάνια»

Τις προσπάθειες του Πατριαρχείου για τη θετική επίλυση της εκκλησιαστικής πτυχής των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, επισημαίνει ο πρωθυπουργός. (αναλυτικά)

Ανάπτυξη 2,3% το πρώτο τρίμηνο του έτους

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. (αναλυτικά)

«Συνέχεια στη μεταρρυθμιστική πολιτική της κυβέρνησης»

«Το νομοσχέδιο για τις δομές εκπαίδευσης εντάσσεται μέσα σε ένα σύνολο μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών», είπε ο κ. Γαβρόγλου και τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «συμπληρώνει και είναι συνέχεια της μεταρρυθμιστιής πολιτικής της κυβέρνησης». (αναλυτικά)

Ενισχύουμε το σύστημα υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης

«Σήμερα υπάρχει ένα σύστημα υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης. Το πιο γνωστό κομμάτι αυτών των υποστηρικτικών δομών είναι οι σχολικοί σύμβουλοι. Δηλαδή, η βοήθεια που παίρνει η σχολική μονάδα για να μπορέσει να βελτιώσει εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά ζητήματα και να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα. Αυτό, πάμε να το ενισχύσουμε». (αναλυτικά)

Politico: Στο επίκεντρο της έρευνας του FBI για το σκάνδαλο Novartis ο Κ. Φρουζής

O K. Φρουζής είναι αντικείμενο έρευνας από την αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με το αν η Novartis παραβίασε τις αμερικανικές πρακτικές σχετικά με τη διαφθορά, αναφέρει η ιστοσελίδα Politico σε μακροσκελέστατο ρεπορτάζ της για το υπό διερεύνηση ομώνυμο σκάνδαλο. (αναλυτικά)

Τα μέτρα για την καταπολέμηση των ανισοτήτων στην αγορά εργασίας, παρουσίασε η Έφη Αχτσιόγλου στη Γενεύη

Απευθυνόμενη στην Ολομέλεια της Συνδιάσκεψης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας με αντικείμενο την Πρωτοβουλία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τις γυναίκες στην εργασία, η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα αυτό. (αναλυτικά)

Ξεκινούν 5 νέες δράσεις του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 365 εκατ. ευρώ

«Προχωρούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις που ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών, κάνοντας πράξη την δέσμευσή μας για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη», τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης. (αναλυτικά)

Guardian: Η εμπιστοσύνη σταδιακά επανέρχεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Η Ελλάδα κάνει ένα σημαντικό βήμα για την χαλάρωση των capital controls, περιορισμών που συνδέονται με τις χειρότερες ημέρες της οικονομικής κρίσης, καθώς ετοιμάζεται να βγει από το παρόν πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας "The Guardian". (αναλυτικά)

Στα 2,617 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης τον Απρίλιο

Από 2,749 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάρτιο. (αναλυτικά)

Ενισχύσεις 2,7 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας

Πώς κατανέμονται τα κονδύλια. (αναλυτικά)

Ακόμα μια επίθεση του ΣΚΑΪ στην αλήθεια και το Πεδίο του Άρεως

«Η Περιφέρεια Αττικής επιτίθεται στους… κατοίκους του Πεδίου του Άρεως» είναι το καινούργιο μύθευμα του ΣΚΑΪ μέσω της ιστοσελίδας του. (αναλυτικά)

Τώρα που το έργο του Μετρό τελειώνει, κάποιοι ενοχλούνται

Ο κ. Μυλόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» και στην εκπομπή «Ορθά – Κοφτά» σημείωσε ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα «δεν είναι τόσο αθώα» σημειώνοντας ότι «δεν θυμάμαι κανέναν από αυτούς τους καλούς δημοσιογράφους να διαμαρτύρεται» όταν το έργο ήταν τελματωμένο. (αναλυτικά)

Γ. Σταθάκης: Όχι μόνο δεν υπήρξαν αυξήσεις, αλλά τελικά οι τιμές του ρεύματος μειώθηκαν

«Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των συνθηκών ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας αποφέρουν ήδη καρπούς». (αναλυτικά)

Σχέδιο δράσης για τη διαχείριση απορριμμάτων σε Αν. Μακεδονία - Θράκη και Σαμοθράκη

Επικαιροποιήθηκε το Σχέδιο Δράσης για την οριστική παύση και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, ως προς την προσωρινή και οριστική διαχείριση των ΑΣΑ, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. (αναλυτικά)

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση των καταστροφών σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, στη Μάνδρα. (αναλυτικά)

«ΦιλόΔημος II»: Εντάξεις Πράξεων ύψους 2,8 εκατ. ευρώ

Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της Απόφασης 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018), ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη των κάτωθι Πράξεων δήμων συνολικού ποσού ύψους 2.824.961,81 ευρώ, με τη συμμετοχή των δήμων να ανέρχεται στο ποσό των 484.200 ευρώ. (αναλυτικά)

Αναρτήθηκαν οι νομοθετικές διατάξεις για την Ενιαία Τιμή Βιβλίου

Τον ν/σ του υπουργείου Πολιτισμού για την Ενιαία Τιμή Βιβλίου θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.