18 Μαΐ 2018

Απαραίτητη προϋπόθεση η συνταγματική αναθεώρηση για την ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς - VIDEO

Αλέξης Τσίπρας: Ψάχνουμε λύσεις, χωρίς να αλλοιώνουμε τις κόκκινες γραμμές


   Δεν υποχωρεί η κυβέρνηση από τις «κόκκινες» γραμμές της αναφορικά με την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
   «Erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία», τονίζουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν πως «η υλοποίηση της συνταγματικής αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ - ΝΑΤΟ)».
   Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός προτίθεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς το Σάββατο και την Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Η νέα πρόταση της ΠΓΔΜ για το όνομα»

  Αλ. Τσίπρας: Ψάχνουμε λύσεις, χωρίς να αλλοιώνουμε τις κόκκινες γραμμές
   «Είχαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνομιλίες, που θα έχουν ιδιαίτερα σημαντικό αντίκτυπο για το μέλλον της περιοχής και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Σόφια χθες, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε-Δυτικών Βαλκανίων.
   Ο πρωθυπουργός είπε ότι αναδείχτηκε η θετική ατζέντα της στήριξης των Δυτικών Βαλκανίων, στόχος της Ελλάδας είναι η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και αναφέρθηκε στο σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.



   «Πιστεύω ότι έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί. Είναι μια δύσκολη διαδικασία εξετάζουμε βήμα προ βήμα όλες τις λεπτομέρειες, αλλά δεν είμαστε ακόμα σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για στη συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ. (αναλυτικά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.