24 Μαΐ 2018

Ο Μητσοτάκης σήμερα έβγαλε είδηση: Θέλει νέο μνημόνιο μετά τον Αύγουστο

Γιατί να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες στη χώρα και στους ανθρώπους; Αυτοί έχουν τις offshore τους...


   Αν μη τι άλλο, η σημερινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία και το Αναπτυξιακό Σχέδιο της Κυβέρνησης για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, έβγαλε μια είδηση: Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό που επιθυμεί και εύχεται είναι ένα νέο μνημόνιο, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο.
   Κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του, είπε "Στα τέλη Αυγούστου, πράγματι, τελειώνει ο ευνοϊκός ευρωπαϊκός δανεισμός". Προσέξτε, δεν λέει "τελειώνει το μνημόνιο", δεν αντέχει να το πει, λέει "τελειώνει ο ευνοϊκός ευρωπαϊκός δανεισμός". Όμορφη κουβέντα, που γίνεται όμως εφιαλτική, όταν θυμηθούμε τι έφερνε υποχρεωτικά μαζί του αυτός ο "ευνοϊκός" δανεισμός.
   Και συνεχίζει "έχει πολύ μεγάλη σημασία από σήμερα να ανιχνευθεί η επόμενη ημέρα. Να αποτιμηθεί η αληθινή εικόνα και να αποκαλυφθούν οι νέοι κίνδυνοι. Διότι κίνδυνοι υπάρχουν. Η έξοδος στις αγορές μοιάζει με μια βόλτα σε ναρκοπέδιο".
   Μάλιστα, καταλάβαμε, δεν θέλει την "καθαρή έξοδο" στις αγορές. Σιγά, θα μου πείτε, αυτό το ξέραμε, το διαλαλεί ο εκλεκτός του Διοικητής της ΤτΕ, ο Γιάννης Στουρνάρας. Πιστοληπτική γραμμή στήριξης θέλουν. Κι ας συνοδεύεται από νέες δεσμεύσεις, δεν τους πειράζει. Άλλωστε, τέτοιου είδους δεσμεύσεις, ιδίως στα εργασιακά, θέλουν οι οικονομικοί παράγοντες που τους στηρίζουν, γι' αυτό τα μιντιακά παπαγαλάκια τους, όσο αυτοί ήταν στην κυβέρνηση, μας έλεγαν πόσο καλό είναι το μνημόνιο, που θα νουθετήσει τους τεμπέληδες Έλληνες και αργότερα, μετά το 2015, αρχικά φώναζαν "Βάστα Σόιμπλε" και εσχάτως "Βάστα ΔΝΤ".
   Πιστοληπτική γραμμή στήριξης θέλουν, πού είναι το νέο;
   Αμ δε!
   Έτσι πίστευα κι εγώ, μέχρι που άκουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη δευτερολογία του. Δήλωσε με ξεκάθαρο τρόπο ότι "Ουδέποτε έχω ζητήσει προληπτική γραμμή. Ουδέποτε. Και να σταματήσετε να ψεύδεστε σε αυτή την αίθουσα. Ουδέποτε εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε ζητήσει προληπτική γραμμή στη συγκυρία τη σημερινή. Αυτό το οποίο είπαμε είναι ότι πρέπει να εξασφαλίσετε τη δυνατότητα της χώρας να δανείζεται με λογικά επιτόκια".
   Όχι προληπτική γραμμή λοιπόν, όχι έξοδος στις αγορές, αλλά "λογικά επιτόκια". Αυτό που είπε στην πρωτομιλία του "ευνοϊκός δανεισμός", όταν μιλούσε για το μνημόνιο.
   Διότι, τέταρτη επιλογή δεν υπάρχει. Ή καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα ή πιστοληπτική γραμμή ή νέο πρόγραμμα. Τόσο απλά.
   Του το επεσήμανε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δική του τριτολογία, όταν του είπε: "Σας άκουσα στην πρωτομιλία σας να λέτε ότι η έξοδος στις αγορές είναι ναρκοπέδιο. Σας ακούω στη δευτερομιλία σας να λέτε ότι δεν ζητήσατε και δεν ζητάτε πιστοληπτική γραμμή. Τι ζητάτε λοιπόν; Δεν υπάρχει άλλη εκδοχή. Τι; Μνημόνιο; Παράταση του μνημονίου; Συνέχεια του μνημονίου; Νέο μνημόνιο;"
   Καμιά αντίδραση από το έδρανο του Μητσοτάκη. Και επανέρχεται μετά από λίγο ο Τσίπρας "Σας άκουσα με προσοχή -και χαίρομαι που το είπατε- ότι δεν ζητάτε πιστοληπτική γραμμή. Καλοδεχούμενο. Όμως, πιστοληπτική γραμμή δεν ζητάτε. Ναρκοπέδιο, λέτε, οι αγορές. Τότε τι λέτε; Τι προτείνετε;"
   Περίμενα ότι στην τριτολογία του θα ξεκαθάριζε τη θέση του ο Μητσοτάκης, ειδικά αφού προκλήθηκε ανοιχτά από τον Τσίπρα. Έμεινα στην αναμονή. Σιγή ασυρμάτου για το θέμα.
   Εσείς τι συμπέρασμα τι βγάλατε απ' όλα αυτά. Φαντάζομαι το ίδιο, στο οποίο κατέληξα κι εγώ και κάθε λογικός άνθρωπος.
   Δεν κρύβεται ο πανικός τους για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, που πετυχαίνει αυτή η κυβέρνηση. Μπροστά στον πολιτικό τους εφιάλτη να δουν τον Τσίπρα να βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια, που αυτοί την έβαλαν, προτιμούν να δει τη χώρα να ρίχνεται ξανά στην πυρά.
   Τι τους ενδιαφέρει άλλωστε; Οι δικοί τους θα συνεχίσουν να κάνουν τις δουλειές τους. Με τον τρόπο που ήξεραν τόσα χρόνια. Όταν, με πολιτική ανοχή και, μερικές φορές, με πολιτική ανάμιξη, κατάκλεβαν το δημόσιο χρήμα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, που βιώσαμε όλοι μας. Και γιατί να ενδιαφέρονται άλλωστε; Αυτοί έχουν τις offshore τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.