20 Μαΐ 2018

Οι συλλογικές συμβάσεις, ο κατώτατος μισθός και η αγωνία της Ν.Δ.

- Λέγοντας “αριστερές ιδεοληψίες”, ο Μητσοτάκης αναφερόταν στον κατώτατο μισθό και στις συμβάσεις
- Η Ν.Δ. τρέμει, γιατί το τέλος της επιτροπείας θα είναι και το τέλος της δικής της πολιτικής κουτοπονηριάς. Θα αναγκαστεί να μιλήσει καθαρά για την επόμενη ημέρα. Και τότε όλος ο κόσμος θα καταλάβει ότι η Ν.Δ. του Μητσοτάκη είναι η μόνη δύναμη που θα ήθελε τα Μνημόνια να μην τελειώσουν ποτέ


   Να, λοιπόν, που το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας έγινε δεκτό από το Eurogroup χωρίς αντιδράσεις. Και να που ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Χωρίς να εξοργιστούν οι εταίροι μας, χωρίς να ξυπνήσει η οργή των αγορών και χωρίς να μας τηλεφωνούν διάφοροι παγκόσμιοι ηγέτες και να μας ζητάνε να υποχωρήσουμε για να μην τιναχτεί στον αέρα η παγκόσμια οικονομία.
   Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να το πετάξει στα σκουπίδια, χαρακτηρίζοντάς το “αριστερές ιδεοληψίες”. Χωρίς να το έχει μελετήσει, διότι τόση είναι η προγραμματική του επάρκεια και η πολιτική του σοβαρότητα.
   Λέγοντας “αριστερές ιδεοληψίες”, ο κ. Μητσοτάκης αναφερόταν στον κατώτατο μισθό και στις συμβάσεις. Διότι, όντως, για την ιδεολογία του κ. Μητσοτάκη η ισοπέδωση του κατώτατου μισθού και οι ατομικές συμβάσεις αποτελούν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης.
   Το αναπτυξιακό σχέδιο για τη μετά τα Μνημόνια εποχή είναι το μοναδικό κομμάτι του ελληνικού προγράμματος του οποίου την ιδιοκτησία έχει η κυβέρνηση. Οι προβλέψεις του, ανάμεσα στις οποίες και οι δύο που αναφέρονται εδώ, πέρα από τη θετική τους επίπτωση στην αγορά εργασίας και την τόνωση της ζήτησης, δίνουν ένα σήμα επιστροφής στην κανονικότητα. Και κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύτηκε για αυτά τα θέματα και τις κυβερνήσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που τα είχαν ισοπεδώσει, θριαμβολογώντας κι από πάνω ότι προωθούν ιστορικές μεταρρυθμίσεις. Η Ν.Δ. ατύχησε για άλλη μια φορά στην προσδοκία της για σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους θεσμούς γύρω από τα θέματα αυτά. Όπως ατύχησε στις προβλέψεις της για την αδυναμία κάλυψης των δημοσιονομικών στόχων, την ενεργοποίηση του “κόφτη”, την αποτυχία ολοκλήρωσης του προγράμματος, την καταστροφική πορεία της οικονομίας, την πιστοληπτική γραμμή. Η Νέα Δημοκρατία τρέμει, γιατί το τέλος της επιτροπείας θα είναι και το τέλος της δικής της πολιτικής κουτοπονηριάς. Θα αναγκαστεί να μιλήσει καθαρά για την επόμενη ημέρα. Και τότε όλος ο κόσμος θα καταλάβει ότι η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη είναι η μόνη δύναμη που θα ήθελε τα Μνημόνια να μην τελειώσουν ποτέ.
το Κύριο Άρθρο στην Αυγή της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.