9 Μαΐ 2018

Μεγαλώνει η Ιόνια Οδός: Προκρίνεται η κατασκευή του άξονα Γιάννενα- Κακαβιά και η σύνδεση με την Πρέβεζα

Aύξηση των κονδυλίων για την ολοκλήρωση και επέκταση των υποδομών στην Ήπειρο


   Τη διαβεβαίωση ότι θα εισηγηθεί αύξηση των κονδυλίων για την ολοκλήρωση και επέκταση των υποδομών στην Ήπειρο, ώστε να βγει από τη ζώνη των μειονεκτικών περιφερειών της Ε.Ε. παρέσχε η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καρίμα Ντέλι. Η πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στην Ήπειρο επιθεώρησαν τα συγχρηματοδοτούμενα έργα και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ποιότητα και αρτιότητα της κατασκευής.
   Χθες, η επταμελής επιτροπή έλαβε μέρος σε ευρεία σύσκεψη στην Άρτα, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων. Στη σύσκεψη έγινε διεξοδική συζήτηση για την ολοκλήρωση των υποδομών και τη λειτουργική διασύνδεση των δικτύων.
   Ανακοινώσεις σε ότι αφορά την προώθηση των ημιτελών μεγάλων έργων της περιφέρειας θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προκρίνεται η επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης για την κατασκευή του άξονα Γιάννενα- Κακαβιά και τη σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα.
   Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη που έγινε στην Άρτα, ανέφερε ότι εξετάζεται η λύση της επέκτασης των υφιστάμενων συμβάσεων παραχώρησης, ώστε να συμπληρωθεί το οδικό δίκτυο με έργα που δεν είχαν προβλεφθεί στις αρχικές συμβάσεις.
   Παράλληλα, τόνισε ότι ωριμάζουν κι άλλα έργα, καθώς για την κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα η ολοκλήρωση των υποδομών.
   Τέλος, μίλησε για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της βιωσιμότητας των έργων που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι, εκτός των οικονομικών κριτηρίων, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες και ασφαλώς ο κοινωνικός τους ρόλος.
πηγή: epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.