6 Μαΐ 2018

Πρόβες εκλογών...

- Όταν το "εδώ και τώρα" εκπίπτει σταδιακά προς την πλευρά της γραφικότητας
- Κάτι σαν πρόβα, σε μια παράσταση που συνεχώς μετατίθεται...


   Δεν ξέρουμε πως θα είναι τα πράγματα μετά την επίσημη έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο τον προσεχή Αύγουστο, ούτε μπορεί κανείς να προεξοφλήσει τις πολιτικές εξελίξεις. Ωστόσο γίνεται κατανοητό ότι εκλογές μέχρι τέλος του 2018 μάλλον θα πρέπει να αποκλειστούν. Και αυτό παρά τα όσα εκφωνούνται κυρίως από την αντιπολίτευση.
   Θα έλεγε κανείς ότι αντιθέτως διαμορφώνονται μετά από πολλά χρόνια οι συνθήκες (τελευταία φορά με την κυβέρνηση Σημίτη το 2000, αν δεν κάνουμε λάθος) οι εκλογές να γίνουν προς το τέλος ή στο τέλος της τετραετίας.
   Το "ταϊμινγκ" να πέσει η κυβέρνηση, μέσω προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, παρήλθε λίγο μετά το κλείσιμο της πλέον επώδυνης δεύτερης αξιολόγησης. Δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο πριν. Από τότε, και μετά εκείνη την κρίσιμη συμφωνία, το αίτημα για εκλογές "εδώ και τώρα" εκπίπτει σταδιακά προς την πλευρά της γραφικότητας.
   Πόσο μάλλον όταν το αίτημα διατυπώνεται σε αυτή τη συγκυρία από μικρότερα κόμματα, όπως το ΚΙΝ. ΑΛΛ., προκαλώντας διχαστικό κλίμα, δηλαδή τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα!
   Όπως έδειξαν και οι δηλώσεις του βουλευτή του Ποταμιού, Σπ. Δανέλλη, η πρόταση της Φ. Γεννηματά ήταν εν αγνοία των στελεχών του χώρου, τα οποία με τη σειρά τους δηλώνουν απολύτως αντίθετα, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο και στην πρόταση για συνταγματική κατοχύρωση της τετραετίας.
   Τι δείχνουν όλα αυτά:
   Πρώτον, ένα κλίμα αβεβαιότητας με τα κόμματα κυρίως της αντιπολίτευσης να προβάρουν τακτικές για να δουν πως θα πορευτούν με τα νέα δεδομένα (έξοδος Αυγούστου, διαπραγματεύσεις για Χρέος, συντάξεις κλπ.)
   Δεύτερον, ότι πέραν ίσως κάποιων επιχειρηματιών και των εμπλοκών τους με τη δικαιοσύνη που τους κάνει να αισθάνονται άβολα όσο παρατείνεται η θητεία της κυβέρνησης Τσίπρα, κανέναν δεν συμφέρουν πραγματικά οι εκλογές νωρίτερα, μέσα στο '18.
   Τρίτον, η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να "μακραίνει" τη θητεία της. "Όσο πιο αργά τόσο καλύτερα", όπως λέει και κορυφαίος υπουργός...
   Γιατί όμως διατηρείται η εκλογολογία; Μια εξήγηση είναι ότι συντηρεί μια πολιτική αντιπαράθεση που έχει προ πολλού ξεφύγει και όσο περνάει ο χρόνος και πλησιάζουμε στον πραγματικό χρόνο των εκλογών θα γίνεται απρόβλεπτη και ακραία.
   Κάτι σαν πρόβα, σε μια παράσταση που συνεχώς μετατίθεται...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.