16 Μαΐ 2018

Με τη ΔΑΠ, όλα γίνονται - ΦΩΤΟ & VIDEO

Εκλογές... prive σε χώρο εκτός των φοιτητικών ιδρυμάτων, τραμπουκισμοί, αποκλεισμοί άλλων παρατάξεων, φοιτητές στα ψηφοδέλτια χωρίς τη θέλησή τους


   Εκλογές... prive, σε χώρο εκτός των φοιτητικών ιδρυμάτων, τραμπουκισμοί, αποκλεισμοί άλλων παρατάξεων, φοιτητές στα ψηφοδέλτια χωρίς τη θέλησής τους: το συνηθισμένο μενού της «γαλάζιας» παράταξης επαναλήφθηκε και στις φετινές φοιτητικές εκλογές.
   Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είχε ζητήσει από το βήμα της ΔΕΘ δύο πράγματα από τους «άριστους» της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, εν προκειμένω: «καμιά συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές αν γίνονται με παραταξιακά ψηφοδέλτια και όχι ενιαίο» και «καμία αφίσα της ΔΑΠ ξανά στους χώρους των πανεπιστημίων»...
   ...ωστόσο η «γαλάζια» παράταξη όχι μόνο αγνόησε πλήρως τις «προτροπές» του προέδρου της ΝΔ αλλά, για να παραφράσουμε το φετινό της προεκλογικό σλόγκαν, έκανε ακόμα και αυτά που «δεν γίνονται» (εντάξει, ας μην την αδικούμε: έμεινε, πράγματι, πιστή στη γραμμή Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης και ποινικοποίηση κάθε διεργασίας, μιλώντας συνεχώς για «άσυλο ανομίας», στο πλαίσιο της ατζέντας «νόμος και τάξη»).
   Όχι μόνο, δηλαδή, δεν συμμετείχε σε ενιαίο ψηφοδέλτιο (πώς άλλωστε θα μπορούσε), αλλά, με πρόσχημα την «ανομία στα πανεπιστήμια», προσπέρασε τις αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΝΟΠΕ), και πραγματοποίησε τις «εκλογές», με δικά της μόνο ψηφοδέλτια, σε αίθουσα της «Αίγλης» Ζαππείου, μετά την απόρριψη του αιτήματός της για διεξαγωγή των εκλογών εντός του Ζαππείου.


(όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στην αίθουσα Prive για τις κάλπες της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΝΟΠΕ)
   Αντίστοιχο αίτημα, πίσω από την πλάτη των Φοιτητικών Συλλόγων, είχε καταθέσει και ο Πρύτανης της πρώην ΑΣΟΕΕ, από κοινού με την ΠΑΣΠ, το οποίο επίσης απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα να μην στηθούν τελικά καθόλου κάλπες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
   Το ίδιο συνέβη και με το αίτημα της ΔΑΠ του ΕΜΠ, η οποία επίσης επιχείρησε να μεταφέρει τη διαδικασία εκτός του πανεπιστημίου, στο Ζάππειο.
  Τσιφλίκι της ΔΑΠ το ΠΑ.ΠΕΙ.;
    Η παραπάνω πρακτική δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η εν λόγω παράταξη έχει μεγάλο παρελθόν στις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές εντός των πανεπιστημίων, τα οποία πολλές φορές θεωρεί «τσιφλίκι» της.
   Χαρακτηριστικό είναι ότι, με τραμπουκισμούς, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά απέκλεισε το BLOCO από την φετινή εκλογική διαδικασία. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, σε προεκλογικό διοικητικό συμβούλιο που έγινε για τον σύλλογο φοιτητών, ο τέως αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πολιτευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, ο οποίος δεν έχει καμία φοιτητική ιδιότητα εδώ και δεκαπέντε χρόνια, απαγόρευσε με τραμπουκισμούς στη φοιτητική παράταξη του BLOCO να είναι υποψήφια στις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Πειραιά:



   «Από πλευρά μας, δεν αναγνωρίζουμε την φετινή εκλογική διαδικασία στον Φοιτητικό Σύλλογο του ΠΑΠΕΙ, με τη ΔΑΠ να παίζει παιχνίδια εις βάρος του Συλλόγου και της φοιτητικής κοινότητας», τονίζει το BLOCO του Πανεπιστημίου Πειραιά.
  Βίαιη επίθεση μπράβων στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
   Επιπλέον, ούτε φέτος έλειψαν οι βιαιοπραγίες με τη συνδρομή μπράβων: Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες καταγγελίες, μπράβοι της ΟΝΝΕΔ μαζί με γνωστό χρυσαυγίτη, επιτέθηκαν αναίτια στο τραπεζάκι του αυτόνομου στεκιού στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, χτύπησαν 6 άτομα ενώ, νωρίτερα, χτύπησαν άσχημα στο πρόσωπο μία κοπέλα, μέλος της ΠΚΣ που διαμαρτυρόταν για τις αθλιότητες κατά τη διεξαγωγή των εκλογών.
  «Σεμινάρια» δημοκρατίας στο ΠΑ.ΜΑΚ. 
    Ακόμα ένα κρούσμα «δημοκρατικού ήθους» εντοπίστηκε σήμερα και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου φοιτητές κατήγγειλαν ότι μπήκαν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΠ παρά τη θέλησή τους. Η «πρόθεσή» τους είχε καταγραφεί σε σεμινάριο της παράταξης, κατά τη λήξη του οποίου οι συμμετέχοντες υπέγραψαν ένα χαρτί που στα «ψιλά γράμματα» ανάφερε τη συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο!
  Εκλογές νοθείας και τρομοκρατίας στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας 
   Την ίδια ώρα που, όπως προαναφέραμε, η ΝΔ μιλάει για «ανομία στα ΑΕΙ», στο ΤΕΦΑΑ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. για μία ακόμη χρονιά. έχει στήσει ένα σκηνικό τρομοκρατίας. Όπως αναφέρει το 902.gr, πριν την έναρξη της διαδικασίας οι κάλπες των εκλογών -τις έφερε η ΔΑΠ- είχαν μέσα ήδη (!!!) 15 ψηφοδέλτια της ΔΑΠ ενώ, από το πρωί στελέχη της ΔΑΠ τραμπούκιζαν τους υποψήφιους με άλλες παρατάξεις. Δεν έλειψαν και οι μπράβοι της νύχτας, «καλεσμένοι» της ΔΑΠ.
   Πριν λίγη ώρα έκαναν την εμφάνιση τους στη σχολή μπράβοι της νύχτας που επίσης τους κάλεσε η ΔΑΠ. Η «Πανσπουδαστική ΚΣ» κατήγγειλε στους φοιτητές του συλλόγου αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και τους κάλεσε να μη νομιμοποιήσουν τις εκλογές νοθείας και ανομίας, να μη συμμετάσχουν.
   Τα παραπάνω αποτελούν μερικά μόνο από τα κατορθώματα της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, που αναμφίβολα, δικαίωσε το σύνθημά της: με τη ΔΑΠ, γίνεται!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.