29 Μαΐ 2018

Το... περίπτερο του Μητσοτάκη

Το "καλύτερο βιογραφικό της χώρας" μελέτησε τα βιογραφικά των υπουργών της κυβέρνησης και απεφάνθη...


   «Οι πιο πολλοί που έχουν σήμερα υπουργικές θέσεις δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο. Αυτή είναι η πραγματικότητα και έτσι τουλάχιστον επιβεβαιώνεται και από τα βιογραφικά τους». Αυτό είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε, πριν λίγες μέρες, στην παρουσίαση του βιβλίου «Ηγεσία» του Δημήτρη Μπουραντά. Ο «Ηγέτης» μίλησε!
   Προφανώς, όταν ο κύριος Μητσοτάκης κοίταξε τα βιογραφικά τους και κατέληξε στο αδιαμφισβήτητο «αυτή είναι η πραγματικότητα», δεν εννοεί ότι κοίταξε την κοινωνική, πολιτική, συνδικαλιστική τους δράση. Αυτά είναι ανούσια στοιχεία, μη σας πω και μελανά σημεία για τον απολιτίκ Μητσοτάκη, που, δεν το κρύβει, θεωρεί ότι καταλληλότερος για τη συμμετοχή στα κοινά είναι ο απολίτικος.
   Αυτό που εννοεί είναι ότι κοίταξε το επαγγελματικό βιογραφικό τους και έφτασε σ αυτή τη διαπίστωση. Είδε, λοιπόν, τα βιογραφικά του Δραγασάκη, του Χαρίτση, του Πιτσιόρλα, του Τσακαλώτου, του Χουλιαράκη, του Ξανθού, του Πολάκη, της Γεροβασίλη, του Σταθάκη, του Φάμελου, του Σπίρτζη, του Μαυραγάνη, του Κοντονή, του Παπαγγελόπουλου, του Παππά, του Κοτζιά, του Κατρούγκαλου, του Αμανατίδη, της Αχτσιόγλου, της Φωτίου, του Πετρόπουλου, του Ηλιόπουλου, του Γαβρόγλου, του Φωτάκη, του Μπαξεβανάκη, της Τζούφη, του Σκουρλέτη, του Τόσκα του άλφα, του βήτα, του τάδε, του δείνα και συμπέρανε ότι δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο.
   Έχει δίκιο ο Κυριάκος, όλοι οι παραπάνω (κάτι ψωροκαθηγητές πανεπιστημίων, γιατρουδάκια, μηχανικοί, οικονομολόγοι, δικηγοράκια της συμφοράς), μετά τις σπουδές τους έκαναν κανονικές δουλειές, δεν είχαν έναν Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να τους εξασφαλίσει μια παχυλά αμοιβόμενη θέση, με το που γύρισε ο κανακάρης απ' το εξωτερικό.
   Διότι, αν δεν το γνωρίζετε, το "καλύτερο βιογραφικό της χώρας", διορίστηκε μετά από συνεννόηση του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στην Εθνική Τράπεζα. Ο τότε διοικητής της Εθνικής Θεόδωρος Καρατζάς, τον τοποθέτησε διευθύνοντα σύμβουλο της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, NBG VENTURE CAPITAL. Πέρα από την καθ’ όλα "αξιοκρατική" τοποθέτηση του Κυριάκου, η θέση προέβλεπε και 10 ψωροχιλιάρικα ευρώ!
   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον υψηλότερο μισθό, που είχε δώσει ως εκείνη την ώρα η Εθνική, αλλά και κάθε άλλη τράπεζα. Δεν υπήρξε προηγούμενο για ένα τέτοιο μισθό. Βοούσε η Αθήνα, τότε, για την προνομιακή μεταχείριση του Κυριάκου, μεγαλύτερες απολαβές από τον Κυριάκο είχαν μόνο οι κεντρικοί διοικητές των μεγάλων τραπεζών.
   Για να φανταστείτε, όταν το 2003, στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο Κώστας Καραμανλής κατήγγειλε υπερβολικούς μισθούς σε τραπεζικά στελέχη, τους οποίους είχε δώσει ο Γιάννης Στουρνάρας, η απάντηση των συνεργατών του Στουρνάρα προς τον Καραμανλή ήταν (και σωστά) ότι δεν έγινε τίποτα παραπάνω από αυτό που έκανε ο Καρατζάς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Εθνική.
   Για τέτοια αξιοκρατία και "αριστεία" μιλάμε...
   Κατόπιν, όλων αυτών, μάλλον τείνω να συμφωνήσω με τον Μητσοτάκη: Τέτοιο περίπτερο, όχι δεν έχουν διοικήσει οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.