3 Μαΐ 2018

Η κατρακύλα του κ. Μητσοτάκη

Αυτοί είναι οι «φιλελεύθεροι ευρωπαϊστές». Καμαρώστε τους...


   Από την αρχή των περιφερειακών συνεδρίων ο κ. Μητσοτάκης είχε επιχειρήσει να τα υπονομεύσει καλώντας τους αυτοδιοικητικούς του κόμματός του να απέχουν από τις συγκεκριμένες διαδικασίες. Η έκκληση αυτή, που διατυπώθηκε αρχικά με αφορμή το περιφερειακό συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας και απευθυνόταν εμμέσως πλην σαφώς στον Κώστα Μπακογιάννη, έπεσε στο κενό.
   Σε όλα ανεξαιρέτως τα περιφερειακά συνέδρια που έγιναν μέχρι σήμερα, οι αιρετοί της Νέας Δημοκρατίας κατανόησαν, όπως άλλωστε και όλοι οι υπόλοιποι, τη σημασία της συμμετοχής τους σε μια ανοιχτή διαβούλευση με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Εκτίμησαν τον διάλογο για τα προβλήματα και τις δυνατότητες της κάθε περιοχής ως πιο σημαντικό από τη διακαή επιθυμία της Πειραιώς να υπονομευτεί το εγχείρημα. Όλοι οι περιφερειάρχες, ακόμα και αυτοί που δεν κρύβουν την πολιτική τους σχέση με τη Ν.Δ., συμμετείχαν στα περιφερειακά συνέδρια εκφράζοντας, προφανώς, ελεύθερα και ανοιχτά τις απόψεις τους, όπως πρέπει να συμβαίνει σε μια δημοκρατική κοινωνία.
   Βλέποντας ότι η σκληρή γραμμή δεν περνάει στα περιφερειακά στελέχη της, η Νέα Δημοκρατία έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και προσπάθησε να υποβαθμίσει τα περιφερειακά συνέδρια, τουλάχιστον στα ΜΜΕ που ελέγχει.
   Όμως, στην περίπτωση του περιφερειακού συνεδρίου για το Βόρειο Αιγαίο, η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στη «σκληρή» γραμμή. Το κλιμάκιο στελεχών που περιόδευσε τις προηγούμενες μέρες στο νησί, εκτός από τις συγκλίσεις με την τοπική Ακροδεξιά πάνω στο προσφυγικό, ασχολήθηκε εντατικά και με την υπονόμευση του περιφερειακού συνεδρίου. Και ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το συνέδριο «περιφερειακή φιέστα» απαξιώνοντας τον κ. Μπακογιάννη, τον κ. Αγοραστό, τον κ. Τζιτζικώστα και άλλους οι οποίοι κατά το προηγούμενο διάστημα, στήριξαν και καλωσόρισαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στις Περιφέρειές τους.
   Ιδού λοιπόν η κατρακύλα του κ. Μητσοτάκη. Θέσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη δεν μπορεί να διατυπώσει. Διάλογο επί της ουσίας δεν αντέχει να κάνει. Αλλά σπεύδει να καβαλήσει ένα ακροδεξιό κύμα, που θεωρεί ότι έχει εμφανιστεί στη Λέσβο με αφορμή το προσφυγικό, προκειμένου να κάνει αντιπολίτευση στα περιφερειακά συνέδρια.
   Αυτοί είναι οι «φιλελεύθεροι ευρωπαϊστές». Καμαρώστε τους.
το Κύριο Άρθρο της Αυγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.