8 Μαΐ 2018

Στην Ήπειρο η εναρκτήρια εκδήλωση της «Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση»

- Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο δράσης που υπέβαλε το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
- Τι σημαίνει αυτή η έγκριση


   Όπως ανέφερε, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη χθεσινή ομιλία της στο «Digital Economy Forum 2018» του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), με θέμα: «Ψηφιακή Ελλάδα – Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση», το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τον συντονισμό από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Οργανώσεων και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς υπέβαλε το σχέδιο δράσης της «Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση» για το 2018, το οποίο και εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
   Τι σημαίνει η έγκριση αυτή;
   Ότι η Ελλάδα γίνεται το 19ο μέλος του Digital Skills and Jobs Coalition στην Ευρώπη, καθώς υπογράφεται το σχετικό συμβόλαιο συνεργασίας για τη χρηματοδότηση των δράσεων, στις οποίες ο ρόλος του ΣΕΠΕ είναι καθοριστικός.
   Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών προγραμματίζεται ήδη στην Ήπειρο η εναρκτήρια εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν τόσο οι επιμέρους δράσεις, όσο και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα DigitalOpportunities.
   Όλοι αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη σημασία της πρωτοβουλίας του Υπουργείου. Οι ψηφιακές δεξιότητες συνδέονται άμεσα με την αναβάθμιση του κόσμου της εργασίας, με την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας, που αποτελούν κεντρική προτεραιότητα στην προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.