16 Μαΐ 2018

Όλγα Γεροβασίλη: Σε λάθος διεύθυνση στέλνει τις απορίες της η ΝΔ

Απάντηση στις απορίες του γαλάζιου τομεάρχη


   Σχετικά με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισημαίνει:
   Υπενθυμίζουμε, για μια ακόμα φορά, στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι, σύμφωνα με το νέο Σύστημα Επιλογής Προϊσταμένων, η αρμοδιότητα των Υπουργείων τελειώνει με την προκήρυξη των θέσεων.
   Η διαδικασία στη συνέχεια καθορίζεται και ελέγχεται απολύτως από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων, που απαρτίζεται από μέλη του ΑΣΕΠ, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του ΕΚΔΔΑ, του Συνήγορου του Πολίτη, από εμπειρογνώμονα των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, κ.ά., χωρίς να υπάρχει καμία συμμετοχή ή παρέμβαση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
   Γι' αυτό, οι ερωτήσεις και οι απορίες της ΝΔ εξακολουθούν να απευθύνονται σε λανθασμένη διεύθυνση.
   Οι απορίες Γεωργαντά:
   Νωρίτερα, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   «Η κ. Γεροβασίλη αποφεύγει να απαντήσει πενήντα μέρες τώρα στην καταγγελία ότι οι λίστες με τα στοιχεία και τα προσόντα όλων των υποψηφίων Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων βρέθηκαν παράνομα σε χέρια Υπουργών μετά από απαίτηση τους. Κρύβει την αλήθεια και καλύπτει Υπουργούς που κατά παράβαση κάθε σχετικής διάταξης και δεοντολογίας πήραν στα χέρια τους φακέλους υποψηφίων.
   Όσο οι μέρες περνούν, τα ερωτήματα προς την κ. Υπουργό πληθαίνουν:
   - Απέστειλε ή όχι, την από 26-3-2018 σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων η κ. Υπουργός στο ΑΣΕΠ;
   - Το ΑΣΕΠ της έχει απαντήσει μέχρι σήμερα;
   - Είναι τυχαίο ότι το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων επιχείρησε να καλύψει τα κενά του νόμου στην μοριοδότηση των ενδιαφερομένων μετά το πέρας της προθεσμίας των υποψηφιοτήτων;
   - Γιατί δεν προσδιορίζεται δυόμισι μήνες τώρα η συζήτηση της από 2/3/2018 Επίκαιρης Επερώτησης 37 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις φωτογραφικές προκηρύξεις των επιτελικών στελεχών του Δημοσίου;
   - Γίνεται φανερό ότι η κ. Γεροβασίλη έχει σκοπό να αποκρύψει την αλήθεια για να δημιουργήσει τετελεσμένα σε μια απροκάλυπτα καθοδηγούμενη και διαβλητή διαδικασία. Όμως όλη η αλήθεια για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο στη Δημόσια Διοίκηση θα αποκαλυφθεί και οι εμπνευστές της θα απολογηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.